Suport pentru familiile copiilor cu dizabilităţi în Protoieria Bacău

Vineri, 23 februarie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Bacău s-a desfășurat a doua parte a întâlnirii pe care părinții copiilor și tinerilor cu dizabilităţi au avut-o cu maica Miriam Dascălu, psiholingvist și formator pe dizabilități din cadrul Centrului eparhial din Roman.

În cadrul acestei întâlniri s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu, părintele paroh Aurel Cîrlan, împreună cu preoţii slujitori Marian Gliga şi Mihai-Flavius Balaban pomenind pe toţi cei care au luat parte la proiect, în mod special pe cei aflaţi în suferinţă, copii şi tineri din parohiile Protoieriei Bacău.

Rasofora Miriam Dascălu, având sprijinul doamnei Bulmoagă-Ursache Diana-Elena, asistent social al Parohiei ,,Sf. Trei Ierarhi” Bacău, a realizat pentru părinţii sau aparţinătorii beneficiarilor o sesiune de formare și informare, încercând să răspundă la numeroasele întrebări ce i-au fost adresate. Cu acest prilej, a fost parcurs un document power point, alături de alte materiale video, precum și exemple de activități pentru incluziunea persoanelor cu dizabilităţi.

De asemenea, celor prezenţi le-au fost oferite diferite materiale pentru suport, elaborate special pentru cei care îngrijesc persoane cu dizabilităţi, precum şi câte o icoană din partea preoţilor, la sfârşitul Tainei Sf. Maslu.

Această activitate a fost desfăşurată cu sprijinul Protopopiatului Bacău, la iniţiativa părintelui Ilarion Mâță, consilier al Sectorului social-filantropic și de misiune eparhial, cu prilejul „Anului Omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anului Comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți”.

You may also like...