Susţine familia constituită prin căsătoria între un bărbat şi o femeie!

825.000 de români, indiferent de etnie şi confesiune, au semnat până acum adeziuni pentru susţinerea iniţiativei legislative de revizuire a art. 48, alin. 1, din Constituţia României, prin care familia este definită, fără echivoc, că se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Acest demers a fost iniţiat de Coaliţia pentru Familie, formată din 23 de asociaţii care apără familia creştină tradiţională.

ZL_Conferinta_Coalitia_pentru_Familie-1_w747_h373_q100

Demersul de revizuire a art. 48, alin. 1, din Constituţia României a fost determinat de situaţia îngrijorătoare din întreaga Europă în ceea ce priveşte „exprimarea juridică a temeiului căsătoriei şi al familiei”, au afirmat membri ai comitetului de iniţiativă din cadrul Coaliţiei pentru Familie, ieri, 20 ianuarie, la o conferinţă de presă. Urmând exemplul altor ţări europene care au revizuit Constituţia ţării – cel mai recent fiind cazul Sloveniei, care a votat pentru căsătoria formată dintre un bărbat şi o fe­meie -, membrii comitetului de iniţiativă susţin schimbarea termenului de „soţi”, cum este în prezent în Constituţia României, cu expresia „bărbat şi femeie”, pentru a apăra familia tradiţională. Prin acest demers se va armoniza şi definiţia familiei din Codul civil (art. 258) cu cea din Constituţia României.

„Nu producem nici o schimbare în termeni de drept, nu promovăm drepturi noi, nu interzicem drepturi deja câştigate ale nimănui. Practic, este o ridicare la rang constituţional, de protecţie, prin această revizuire a Constituţiei şi definire a fundamentului familiei. Textul constituţional reprezintă garanţia supremă a fundamentelor societăţii, a moralei sociale. Constituţia trebuie să fie expresia unei vieţi sociale în curs, care există în mod natural. De aceea, credem că definiţia căsătoriei şi a fundamentelor căsătoriei trebuie să urce la acest nivel constituţional, pentru a o apăra de orice posibilă schimbare surprinzătoare, nedorită, care poate veni pur şi simplu. Este un subiect atât de delicat, încât el nu poate fi schimbat, relativizat, fără consultarea poporului român, a societăţii româneşti în ansamblu”

Până la momentul organizării conferinţei de presă a Coaliţiei pentru Familie, au fost strânse 825.000 de semnături, prin eforturile a peste 80.000 de voluntari din 40 de comitete judeţene, limita fiind 500.000 de semnături. Preşedintele comitetului de iniţiativă a mai explicat că numărul susţinătorilor trebuie să fie cât mai mare pentru ca majoritatea tăcută a societăţii româneşti să fie mai bine auzită de reprezentanţii instituţiilor statului.

„Strângem peste numărul cerut de lege pentru că vrem ca aceste semnături să devină un semnal, o mărturisire, o atenţionare a tuturor factorilor politici, guvernamentali, privitoare la importanţa subiectului şi la necesitatea de a proteja familia prin înscrierea definiţiei căsătoriei în Constituţia României. Cred că amplitudinea acestui efort, a acestei solidarităţi, energia umană care se desfăşoară la ora actuală, uneori în tăcere, neadusă la cunoştinţa publicului, reprezintă un fenomen foarte important şi care va rămâne ca un punct de reper pentru existenţa societăţii creştine civile din România. Respingem în mod hotărât orice încercare de a diminua acest demers, de a crea falşi duşmani, de a crea creştinilor şi conştiinţei creştine statutul de marginalitate în societatea românească, un statut de sărăcie spirituală sau economică. Această majoritate tăcută a creştinilor români trebuie să vorbească şi începe să vorbească pe câteva subiecte fundamentale, şi cred că vocea noastră trebuie ascultată, nu împinsă în marginalitate, nu transferată. Suntem cetăţeni ai acestei ţări şi avem tot dreptul să ne exercităm drepturile constituţionale. De aceea, demersul nostru este perfect constituţional, legal, moral şi pozitiv pentru familie, pentru generaţia copiilor noştri”

Dintre cei 16 membri ai comitetului de iniţiativă, la conferinţa de presă a Coaliţiei pentru Familie au mai participat Liana Georgescu Stanciu, preşedinte APOR şi om de radio şi tv, Vlad Miriţă, tenor la Opera Naţională, dar şi prof. Cornel Boingeanu, reprezentantul Bisericilor Baptiste din zona de sud-est a României.

Cei care doresc să semneze adeziunile pentru susţinerea iniţiativei legislative pot să acceseze site-ul http://coalitiapentrufamilie.ro/ sau să scrie pe mailul contact@coalitiapentrufamilie.ro, pentru a afla cum să fie contactaţi de voluntarii din ţară.

You may also like...