Tabără creștină de vară pentru tinerii din Bacău

Parohia Ortodoxă Lazaret din Protopopiatul Bacău organizează în perioada 05 – 11 iulie 2015 cea de-a unsprezecea tabără creştină de vară pentru tinerii din municipiului Bacău, intitulată „Trăind tinerețea pe Cale”. Aceasta se va desfășura la Seminarul Teologic Liceal Ortodox  „Veniamin Costachi”, Mănăstirea Neamț.
12
tabara-durau
P1020925
08-manastirea-nechit – Copy
5
tabara_mmb
Beneficiarii acestei tabere sunt 35 de tineri cărora li se va asigura masa, cazarea, transportul și activități diverse. Printre acestea se numără dezbateri pe teme precum prietenia, descoperirea fricilor și depășirea lor, explicarea Sf. Liturghii, ateliere de pictat icoane, astrologie, cursuri de prim ajutor, descoperirea mediului inconjurator, activități sportive, seară de filmdrumeţiiechitatie, vizită la mănăstirile din împrejurimi, slujba Sfintei Liturghii, slujba Vecerniei, alte surprize.
Participarea într-o astfel de tabără este o experienţă pe care e bine să o trăiască orice tânăr. Descoperind natura și valorile adevărate, precum prietenia, renunțarea la propriul orgoliu pentru binele celor din jur, aflându-se într-un mediu de siguranţă şi însoțiți de persoane instruite, tinerii se descoperă pe ei înşişi  reuşind să facă pe parcursul taberei lucruri pe care de obicei nu reuşesc să le împlinească acasă.
Într-o astfel de tabără vor descoperi jocul, muntele, sportul, rugăciunea împreună cu alţi tineri, pot să îşi facă prieteni şi să afle câte pot face într-o atmosferă în care primează dragostea și respectul pentru celălalt.
 Preot Marius Iacobeanu

You may also like...