Tabără de vară în parohia HOLT

Luni – 27 aprilie 2015, în parohia ,,Sf. Arh. Mihail şi Gavriil”, Holt, s-a dat startul unei tabere de vară, destinată, mai cu seamă, copiilor şi tinerilor satului. Părintele paroh, Adam Iulian Vasile, organizatorul acestui proiect, a stabilit desfăşurarea, pe o durată de trei zile, a unui program de activităţi social-educative captivante pentru toate vârstele. Astfel, pentru că în prima zi a proiectului a fost sărbătorit Sfântul Pantelimon, s-a hotărât cinstirea acestuia şi deschiderea taberei prin participarea la Sfânta Liturghie. La sfârşit, cuvântul predicii a adus lumină şi a explicat tuturor parcursul vieţii acestui mare sfânt, dedicată credinţei creştine.

WP_20150727_047
WP_20150727_034
mn
fuyr
fdsf
DSC_1231
DSC_1230
DSC_1216
DSC_1200
DSC_1197
DSC_1194
DSC_1190
DSC_1184
DSC_1189
DSC_1184
DSC_1181
DSC_1174
DSC_1167
DSC_1156
DSC_1130
DSC_1114

Începând cu ora 10.00 şi până la orele amiezii, în curtea bisericii din satul Holt, s-a desfăşurat o amplă activitate de informare despre măsurile de prim-ajutor care se impun în varii situaţii. Pentru o desfăşurare în condiţii optime, am avut sprijinul ISU – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, care a răspuns cu promptitudine şi profesionalism. Astfel, toţi participanţii la tabără s-au putut bucura de un echipaj specializat competent şi însoţit de materiale auxiliare adecvate pentru a înţelege detaliile procedeelor de salvare în caz de înec cu alimente, înec cu apă, în caz de fractură la diverse organe, în caz de stop cardio-respirator, ş.a. Personalul calificat a explicat, de asemenea, cum se procedează în caz de incendiu, şi a arătat echipamentul din dotare, din cele două maşini de Pompieri şi de Salvare cu care a venit. Copiii au fost martorii unor demonstraţii concrete a tuturor măsurilor de salvare, pentru că membrii echipajului au solicitat voluntari dintre cei prezenţi, exemplificând, astfel, pe înţelesul tuturor, chiar şi al celor mai mici.

După servirea unor gustări la jumătatea zilei, tabăra şi-a continuat parcursul printr-un program de asemenea foarte util, din punct de vedere social-educativ, și anume o campanie de prevenire a consumului de substanţe psiho-active. S-a făcut apel, şi în acest caz, la organele competente în domeniu, respectiv Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, de unde a venit domnul inspector de specialitate Năforniţă Radu. Programul a cuprins materiale de informare vizuală, jocuri tematice, însoţite de explicaţii şi de un dialog permanent cu privire la consecinţele dezastruoase ale consumului de alcool dar şi de substanţe de risc.

Prima zi a taberei s-a încheiat în tonalitate ludică, prin cântece şi jocuri desfăşurate în curtea bisericii.

WP_20150727_054

You may also like...