Tabără Urbană „Cultură şi spiritualitate” în Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău, ediția a III-a

Din dorința de a oferi copilașilor o alternativă cât mai frumoasă pentru a petrece vacanța de vară și de a fi un real ajutor pentru părinții acestora, Parohia „Sfinţii Trei Ierahi” din Bacău noastră a continuat şi anul acesta proiectul socio- educațional Tabăra Urbană „Cultură şi spiritualitate”.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Parohia „Sfinţii Trei Ierahi” din Bacău, în parteneriat cu Asociaţia „Treime de Arhierei”, în perioada 1 iulie – 5 august 2024, desfăşoară în intervalul orar 7:30-16:30, a III-a ediţie a Proiectului socio-educaţional Tabără Urbană „Cultură şi spiritualitate”.

Cei mici și iscusiți au transformat grădina Sfinților Trei Ierarhi într-o oază de bucurie. Zilele de naștere au fost sărbătorite cu fast și fericire, iar în zilele toride de vară copiii au savurat cea mai delicioasă înghețată, distracția și jocurile fiind principala activitate a acestora.

Cele mai delicioase prăjituri au ieșit din mânuțele lor agere în cadrul atelierelor gastronomice, cele mai frumoase creații plastic  au fost realizate cu iscusință în cadrul atelierelor artistice, temele de vacanță au fost efectuate într-un mod cât mai creativ și distractiv, iar imaginația, dexteritatea și creativitatea au fost stimulate în cele mai frumoase moduri, vacanța celor mici în grădina bisericii fiind una de basm.

Scopul principal al acestui proiect este de a aduce copiii aproape de reperele culturale și spirituale, taberele educaționale organizate în mediul urban fiind un prim pas important în crearea unei alternative înțelepte și la îndemâna tuturor părinților, o cură de detoxifiere digitală și de reconectare cu mediul înconjurător. De asemeni, prin intermediul Taberei Urbane se urmărește valorificarea celor mai importante valori umane: bunătatea, dragostea și sănătatea.

Astfel, cei mici și curioși, au învățat că faptele bune se fac cel mai ușor, că dragostea lui Dumnezeu este nemărginită, că bucuria de a face bine este cea mai de preț comoară pe care o găsim în viață, iar sănătatea trebuie prețuită și întreținută.

(Bulmoagă-Ursache Diana-Elena, asistent social al Parohiei ,,Sfinții Trei Ierarhi” Bacău)

You may also like...