Taina Sfântului Maslu şi binecuvântări arhiereşti la Metocul Chiriarhal „Acoperământul Maicii Domnului” – Valea Budului

Vineri 11 august 2017, începând cu orele 19, în cea de-a doua săptămână a postului Adormirii Maicii Domnului, preoți și credincioși băcăuani au participat la slujba Sfântului Maslu săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului – Metoc Chiriarhal.

1
2
3
4
5
6
7
8
9

Biserica mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru credincioşii din Bacău şi din proximitatea oraşului, marea majoritate fiind enoriaşi ai parohiilor „Sfinţii Trei Ierarhi” (însoţiţi de pr. paroh Aurel Cîrlan, pr. Marian Gliga şi pr. Flavius Balaban) şi „Buna Vestire” (însoţiţi de pr. paroh Iulian Muşat şi pr. Ionuţ Căsăneanu), veniţi pentru a se ruga împreună cu ierarhul şi preoţii lor în Taina Sfântului Maslu.

Întrucât vremea a fost foarte frumoasă, a doua parte a slujbei a fost ţinută sub cerul senin, la umbra bisericii şi a crucii monumentale ce străjuieşte această poartă a oraşului supranumită „Meteora Bacăului”. Alături de rugăciunile pentru vindecarea sufletească şi trupească, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a înălţat, împreună cu preoţii şi credincioşii, rugăciuni către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, „Maica iubitoare de fii, adâncul milelor, picătura care risipeşte mânia lui Dumnezeu, adâncimea cea nemăsurată, taina cea negrăită, minunea cea neştiută, minune nespusă…”. A urmat cuvântul de învăţătură înălţător şi ziditor al Înalpreasfinţitului Părinte Ioachim, în care a subliniat semnificaţia şi importanţa postului Adormirii Maicii Domnului în viaţa creştinului, precum şi bucuria Slăvitului Praznic ce se apropie.

Preoţii şi credincioşii au mulţumit la sfârşit chiriarhului pentru bucuria de a fi împreună la acest ceas de rugăciune și comuniune, dar și maicii starețe stavrofora Magdalena Budeanu pentru dragostea pe care o are faţă de toţi pelerinii care vin să-şi plece genunchii la rugăciune, în această sfântă şi binecuvântată de Dumnezeu mănăstire.

(Pr. Flavius Balaban)

You may also like...