Tineri din Protoieria Bacău uniți în activitate Pro Vita

În contextul Lunii pentru Viață, la sediul Protoieriei Bacău a fost organizată o proiecție de film la care au participat tinerii voluntari ai Protoieriei și membrii ASCOR ai Filialei Bacău alături de PC. Pr. Protopop Eugen-Ciprian Ciuche și PC. Pr. Vasile Ichim, împreună cu care au evidențiat principalele învățături desprinse din pelicula ce a rulat.

Filmul vizionat a pus în lumină faptul că viața este prioritară, acest lucru reliefându-se prin nașterea și creșterea pruncilor în ciuda tuturor piedicilor sau ispitelor care pot apărea înaintea tinerelor mămici, tentate de cele mai multe ori de a renunța în fața acestei lupte.

După terminarea filmului, tinerii „ascoreni” alături de părintele Vasile Ichim și tânărul teolog, coordonator al ASCOR Bacău Vlad Țuțurlan, au pornit un dialog în care au oferit răspunsuri bazate pe experiența lor duhovnicească, tinerilor din diferitele colegii ale Municipiului Bacău. S-au putut evidenția învățături creștine precum prețuirea vieții, ignorarea abandonului copiilor și formarea unei familii, chiar dacă timpurile trăite sunt grele. Acestea fundamentează purtarea unui creștin în relație cu toate cele ce sunt în lume și ispitesc de cele mai multe ori tinerețile omului.

Mai mult ca oricând, în luna martie, ce stă sub semnul zămislirii Pruncului Sfânt în pântecele Fecioarei, se meditează la bucuria de a avea copii, la bucuria de a fi părinte și de a lăsa un mădular sănătos bisericii lui Hristos. Acesta a fost și scopul acestei serate, de a sădi în inimile celor prezenți acest duh al prezenței tainice a lui Dumnezeu care vine și binecuvântează pe om și prin copilul ce se va naște în acea familie, ca semn al împlinirii îndemnului divin „creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți” (Facerea 1, 28).

Răzvan Dimitrie Radu – Asistent social Protoieria Bacău

 

You may also like...