Tradiție și înnoire reunite sub semnul rugăciunii în Parohia Siretu

Dumninică 28 iunie 2015, copiii din Parohia Siretu, Protopopiatul Bacău – care fac parte din ansamblul Privighetorile Siretului, coordonat de Irina Săbău, interpretă de muzică populară, fiică a satului – au făcut o bucurie celor prezenţi la Sfânta Liturghie venind la biserică îmbrăcaţi în costum naţional specific zonei Moldovei şi interpretând la finalul slujbei duminicale 5 piese folclorice şi religioase.

siretu_28_iunie_2015_1
siretu_28_iunie_2015_2
siretu_28_iunie_2015_3
siretu_28_iunie_2015_4
siretu_28_iunie_2015_5

Ascultând îndemnul IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim,

“Îmbrăcaţi-vă copiii în costum naţional

După portul din Moldova, Muntenia sau Ardeal.

Păstraţi-vă vie credinţa şi cutumele perene.

Semănaţi în toată lumea numai flori de sânziene.”

sătenii din Siretu s-au bucurat să vadă la biserică pe cei mai tineri dintre ei, îmbrăcaţi în portul pe care îl cunosc de la bunici.

Prezenţa micilor artişti înveşmântaţi în straie tradiţionale a fost menită să aducă în atenţia tuturor celor prezenţi cele două zile aniversate săptămâna aceasta: Ziua Internaţională a Iei (24 iunie) şi Ziua Drapelului (26 iunie). În final, toţi copiii au primit în dar, din partea părintelui paroh Ciprian Gunea, dulciuri, care, alături de cuvintele de apreciere, au constituit încă un îndemn spre a promova valorile stramoşeşti, care ne definesc identitatea naţională.

You may also like...