Un nou Centru de socializare pentru vârstnici a fost inaugurat în Parohia Gura Văii din Protoieria Bacău

Duminică, 16 Mai 2021, în Parohia Gura Văii a fost inaugurat Centrul de Socializare Vârstnici având ca ocrotitori spirituali pe Sfinții Ioachim și Ana. Centrul va avea întâlniri săptămânale, în fiecare zi de Duminică după Sfânta Liturghie. Începutul cel bun a fost pus prin slujba de sfințire a casei de prăznuire, ce va deservi ca spațiu de întâlnire, de către PC Pr. Protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, PC. Pr. Secretar Ciprian Olteanu și PC Pr. Paroh Marius Floareș, în prezența credincioșilor care vor beneficia de această nouă activitate. 

Prima întâlnire a durat aproximativ două ore, iar preoții prezenți au vorbit celor 30 de persoane despre semnificația Duminicii Mironosițelor, despre cum ne regăsim fiecare dintre noi în aceste femei prin faptele milei creștine și mai ales despre bucuria neumbrită de nicio teamă pe care trebuie să o avem lângă Hristos cel Înviat. Aplicând credința acelor femei la timpurile noastre, părintele protoiereu a subliniat ideea că faptele noastre trebuie să ne ridice la măsura duhovnicească a mironosițelor, iar cel mai bine dovedim aceasta prin unirea noastră cu Hristos în Taina Sfintei Euharistii. Alături de părintele paroh în cadrul acestei activități va fi și doamna preoteasă Magda Floareș, învățător în cadrul Școlii Gimnaziale „Ion Borcea” din Racova dar și alți invitați care vor vorbi vârstnicilor despre teme de interes din domeniul medical, duhovnicesc, legislativ, cultural, artistic etc.

Acest centru se alătura celor 15 centre deja funcționale din Cadrul Protoieriei Bacău care își desfășoară activitatea cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim. Scopul întâlnirilor este ca beneficiarii lor să socializeze despre diferite teme de interes atât din viața bisericii cât și din viața cotidiană și totodată de a forma o legătură între membrii comunității parohiale prin discutarea anumitor provocări și ispite din viața lor. Cele câteva ore petrecute în cadrul centrului oferă ocazia celor prezenți să lămurească diferite aspecte de ordin liturgic, duhovnicesc sau lumesc pe îndelete prin formarea unui dialog atât între membri, cât și cu cel care stă înaintea lor și le vorbește despre tema propusă în acea întâlnire.

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

You may also like...