UN PAS ÎNAINTEA UNUI VEAC LA COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC ,,ȘTEFAN CEL MARE” BACĂU

Luni, 26 noiembrie, la Colegiul Național Pedagogic ,,Ștefan cel Mare” Bacău au debutat, sub genericul ,,Un pas înaintea unui veac”, manifestările ce marchează un veac de la Marea Unire, precum și cei 99 de ani ai acestei prestigioase unități de învățământ băcăuane.

4
2
5
8
7
6
3
1
Invitaţie – Zilele Şcolii 2018-2019

Cu acest prilej, la invitația doamnei director Băisan Elena-Lavinia, și cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un sobor de preoți, sub protia preacucernicului părinte dr. Costică Busuioc, protoiereu de Bacău, și a preacucernicului părinte dr. Alexandrescu Adrian, inspector pentru disciplina Religie în cadrul ISJ Bacău, a săvârșit slujba de Te Deum, aducând mulțumiri pentru veacul de binecuvântări revărsate asupra profesorilor și elevilor Colegiului Pedagogic, precum și o slujbă de pomenire pentru cadrele didactice și elevii trecuți la Domnul. În cuvântul rostit, părintele protopop a transmis binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Ioachim și a felicitat cadrele didactice pentru dăruirea cu care au reușit să formeze generații întregi de luminători de suflete, oameni de valoare ai școlii băcăuane.

Manifestarea a continuat cu cuvântările oficialităților, dar și cu discursuri emoționante ale profesorilor de odinioară care au rememorat momente din istoria aproape seculară a Colegiului. Elevii noștri, coordonați de doamna profesoară Paraschiv-Gora Marinela, au continuat tradiția școlii și au oferit momente de neuitat asistenței prin cântări patriotice și folclorice.

Zilele Colegiului Național Pedagogic ,,Ștefan cel Mare” vor continua până pe 30 noiembrie și vor cuprinde întâlniri cu personalități băcăuane, lansarea cărții ,,Bacăul în anii Primului Război Mondial” a doamnei prof. dr. Liliana Adochiței, Simpozionul didactico-științific ,,Ștefaniada”, ateliere creative, precum și vernisajul Expoziției de pictură ,,Zestrea românilor” a doamnei profesoare Cărare Nicoleta-Cristina.

 

Prof. Adrian-Viorel NECHITA

Colegiul Național Pedagogic ,,Ștefan cel Mare” Bacău

You may also like...