„Vacanță în tinda Bisericii” pentru copiii din Parohia Plopana

În zilele de 20, 21 și 22 iulie 2021, la Parohia Plopana s-a desfășurat Școala de vară pentru copiii parohiei, cu tema „Vacanță în tinda Bisericii”. În cele trei zile ale activității au participat în medie 25 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

Programul a fost următorul:

– Marți, 20 iulie copiii împreună cu credincioșii care au participat la slujbă au văzut cum preotul se pregătește pentru Sfânta Liturghie începând cu îmbrăcarea veșmintelor și cu rânduiala Sfintei Proscomidii. Preotul paroh a explicat în mijlocul bisericii și a arătat practic cum se pregătește materia, pâinea și vinul, pentru a se preface în Trupul și Sângele Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos, în cadrul Sfintei Liturghii.

La Sfânta Liturghie copiii au participat activ oferind răspunsurile la strană, iat o parte au purtat lumânări la Vohod înaintea preoților. După terminarea Sfintei Liturghii micii creştini au primit din partea gospodinelor parohiei plăcinte și faguri cu miere.

– Miercuri, în prima parte a activității începută la ora 10, copiii au participat la o cateheză despre Sfântul Ilie și despre dependența de jocurile pe telefon ca încălcare a poruncii a doua din Decalog, dar și despre siguranța în lumea virtuală.

În a doua parte a activițății am avut în mijlocul nostru pe Șeful Postului de Poliție Comunală Plopana care le-a vorbit copiilor despre siguranța pietonilor și despre regulile ce trebuie respectate atunci când se află pe un drum public. Ziua a continuat cu jocuri în curtea bisericii.

– Ziua de joi a fost dedicată Naturii, darul lui Dumnezeu pentru oameni, debutând cu un scurt moment catehetic despre Dumnezeu, Care a creat natura, deoarece ea care ne asigură toate cele necesare traiului sănătos, iar că oamenii trebuie să trateze cu grijă şi respect natura. Apoi, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Bacău au vorbit copiilor despre reciclare și despre colectarea selectivă a deșeurilor ca principal mijloc de a încetini epuizarea resurselor naturale.

Ca aplicație la cele învățate, copiii au participat la „Concursul Deșeurilor” adunând în saci de culori diferite materialele găsite în curte respectând principiile colectării selective. Ziua a continuat cu jocuri, pizza, sucuri, precum și o premiere a celor mai activi participanți la Școala de Vară ”Vacanță în tinda Bisericii”.

You may also like...