Vizită de lucru a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim la două șantiere din Eparhie

Miercuri, 31 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost în vizită de lucru pe șantierul Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Roman, unde au fost demarate lucrările de construcție a unui Centru social-cultural destinat persoanelor vârstnice și copiilor din parohie. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a vizitat și șantierul Catedralei „Înălțarea Domnului” din Bacău.

20181031_103431
20181031_103444
img-20181031-wa0002

În prima parte a zilei, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a binecuvântat începutul lucrărilor și echipa de muncitori de la Parohia „Sfinții Împărați” Roman, care va lucra la edificarea Centrului social-cultural ce va fi construit în curtea bisericii. Acest proiect a fost demarat de parohia romașcană deoarece în această zonă defavorizată din latura de Est a Romanului se dorește implementarea unor programe social-culturale în cadrul cărora persoanele aflate în dificultate să beneficieze de sprijin. Totodată, acest edificiu va mai avea în componență  un altar de vară și o capelă. Coordonarea lucrărilor a fost încredințată de către Ierarh preotului paroh Paleu Gheorghe.

În aceeași zi, Înaltpreasfinția Sa, însoțit de Părintele Arhimandrit Pimen Costea, Vicar eparhial, a vizitat și șantierul Catedralei „Înălțarea Domnului” din Bacău unde se lucrează la amenajarea curții și la montarea ușilor de acces în sfântul lăcaș.

You may also like...