Vizită de lucru a Părintelui Arhiepiscop Ioachim la șantierul Catedralei „Înălțarea Domnului” din Bacău

Marți, 2 martie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim s-a aflat în vizită de lucru la șantierul Catedralei „Înălțarea Domnului” din Bacău.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, însoțit de părintele paroh Nicolae Hurjui, s-a aflat în vizită de lucru la șantierul Catedralei băcăuane „Înălțarea Domnului”. În această vizită, Înaltpreasfinția Sa a constatat stadiul în care se află această importantă lucrare pentru Eparhie, finalizată la partea exterioară, și la care au început de câteva luni, în interior, lucrările de pictare în tehnica mozaic. Ierarhul a stat de vorbă cu coordonatorul echipei de specialiști care vor executa lucrarea de înfrumusețare.

Anul acesta a fost montat mozaicul icoanei Maicii Domnului „Platytera” de pe absida Sfântului Altar. Icoana „Împărăteasa cerurilor” a fost aplicată pe bolta Altarului de echipa coordonată de către diaconul Sergiu Cojocar, care a fost prezent la vizita de lucru a Ierarhului.

Părintele Arhiepiscop Ioachim a stabilit și alte detalii cu privire la lucrările de la interiorul Sfântului Altar, precum și alte lucrări privind acest edificiu emblematic pentru Eparhie și în mod particular pentru băcăuani. (pr, Daniel Marari)

You may also like...