Vizita Episcopului Europei de Nord în Parohia ”Sf. Ier. Vasile cel Mare” din Bacău

La ceas de Lumină lină, în ziua de 23 septembrie 2022, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Parohia ”Sf. Ier. Vasile cel Mare” din Bacău, protopopiatul Bacău, a poposit Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord care s-a întâlnit pentru a se ruga cu o parte din credincioșii parohiei păstoriți de părintele paroh Daniel Marari. Acesta a fost însoțit în vizita de suflet de părintele Marian Gliga.

Părintele Episcop Macarie a adresat un cuvânt credincioșilor prezenți:

Prea iubiții mei, în drum spre mănăstirea Tisa Silvestri unde voi priveghea în această noapte mă bucur că Dumnezeu a rânduit să vă binecuvântez pe frățiile voastre de la cei mici până la cei mari, cei care constituiți, care formați această comunitate nouă de credință înființată la începutul acestui an. Îl cunosc pe părintele paroh Daniel de foarte multă vreme. Părintele Arhiepiscop Ioachim m-a chemat în aceste zile la o salbă de slujiri euharistice. Pe toți o să vă pomenesc în rugăciunile mele în aceste zile de slujire și vă rog să mă pomeniți și frățiile voastre în rugăciune. Când durerea este mare mult mai puternică trebuie să fie rugăciunea, cea care de fapt este respirația sufletului. Să ne rugăm neîncetat și sus să avem inimile!

Părintele paroh a mulțumit pentru vizită și pentru cuvânt.

Preasfinția Voastră Părinte Episcop Macarie, este o mare bucurie pentru faptul că IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a binecuvântat să fiți astăzi aici în vizită dar și pentru faptul ca după ani de zile să ne revedem în același Duh de dragoste duhovnicească, de prietenie, de slujire misionară neobosită așa cum Preasfinția Voastră o faceți în zona de Nord a Europei. Sunteți la fel de unic ca și atunci când v-am cunoscut, la fel de smerit, la fel de plin de iubire pentru Hristos Domnul. Vă mulțumim din suflet pentru că nu ne-ați trecut cu vederea în trecerea prin orașul Bacău și pentru vizită în mijlocul nostru.  

La finalul vizitei părintele paroh a oferit Părintelui Episcop Macarie o icoană și un coș cu flori. (Elena Marari)

You may also like...