Vizita unui grup de tineri de la Penitenciarul Bacău la Parohia Ortodoxă Lazaret

Duminică, 28 ianuarie 2018, în Duminica vameșului și fariseului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a acordat arhiereasca binecuvântare pentru implementarea unei activități din cadrul Programului Social Eparhial ”În temniță am fost și ați venit la Mine”, la Parohia Ortodoxă Lazaret din Bacău.

img-20180128-wa0001
img-20180128-wa0019
img-20180128-wa0020
img-20180128-wa0029

Între activitățile acestui program, adresat persoanelor aflate în detenție, se numără efectuarea unor campanii de prevenire a delicvenței juvenile în școli și licee, oferirea de kituri igienico-sanitare pentru deținuți, facilitarea întâlnirii persoanelor din penitenciare cu preoții din comunitățile de care aparțin, cât și organizarea unor întîlniri cu caracter duhovnicesc în Penitenciar sau la o serie de parohii din Eparhie.

În cadrul evenimentului din 28 ianuarie 2018, a fost prezent la slujba Sfintei Liturghii săvârșite la Parohia Ortodoxă Lazaret părintele Mașala Daniel, preot capelan la Penitenciarul Bacău, alături de 11 tineri și 4 cadre însoțitoare. După oficierea slujbei și evocarea activităților proiectului menționat, invitații și o parte a membrilor Comitetului Prohial de la Lazaret au participat la agapa creștină organizată cu acest prilej în cadrul Așezământului Social Lazaret, aici având loc o serie de discuții cu caracter duhovnicesc.

Pornind de la tema Evangheliei citite în timpul Sfintei Liturghii, au fost analizate aspecte care fac referire la actualitatea îndemnului evanghelic, dar și aspecte legate de temerile și așteptările pe care le au persoanele la eliberare, dificultatea obținerii unui loc de muncă și înlăturarea stigmatului social al detenției.

La final, membrii Comitetului Parohial Lazaret au împărțit persoanelor invitate dulciuri, o carte de rugăciune și o icoană. La rândul lor, părintele Mașala Daniel și persoanele aflate în custodia Penitenciarului din Bacău au adresat mulțumiri pentru implementarea acestui program social al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, apreciind efortul organizatorilor și frumoasele clipe binecuvântate petrecute alături de credincioșii Parohiei Ortodoxe Lazaret din Bacău.

(Pr. Ciuche Eugen – Ciprian – Consilier Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului)

You may also like...