Vrednicul slujitor al altarului Precistei, Pr. Constatin Mardare a fost condus pe ultimul drum pământesc

În săptămâna a V-a din Postul Mare s-a stins din viață unul dintre cei mai mari preoți pe care i-a dat orașul Bacău. Sâmbătă, 13 aprilie 2019, a avut loc la biserica domnească „Precista” din Bacău slujba înmormântării părintelui protopop emerit Constantin Mardare, chip de preot împodobit nu numai cu ani mulți și încercați, ci și cu căruntețea înțelepciunii.

1
0
2
4
9
10
15
16
WhatsApp Image 2019-04-13 at 13.50.04

Soborul numeros de preoți a citit rânduitele rugăciuni de dezlegare, iar credincioșii care l-au îndrăgit, s-au perindat la căpătâiul lui, sărutând mâna care odinioară i-a binecuvântat.

La finalul slujbei, a luat cuvântul PC Părinte Consilier eparhial Constantin Tomozei, nepotul părintelui Mardare, care a prezentat amănunțit aspecte importante din viața și activitatea pastorală pe care acesta a desfășurat-o.

În continuare, soborul de clerici și credincioșii prezenți au luat parte la procesiunea spre locul unde a fost depus trupul neînsuflețit al părintelui Constantin Mardare, spre nădejdea învierii și a vieții veșnice. (Pr. Mihail Tomozei)

You may also like...