Work-shop pentru studenți în Protopopiatul Bacău

Activitățile din cadrul proiectului ”Creșterea angajabilității personale a studenților prin stagii de practică performante, consiliere profesională și orientare în carieră – O șansă în plus!” au continuat cu un nou workshop dedicat studentilor, cu titlul ”Stagiile de practică – o șansă în plus!”.

DSC00402
DSC00403
DSC00415

Acest workshop a avut loc în data de 21 septembrie 2015 la Pensiunea Balta-Albastră din localitatea Letea Veche, Bacău și a avut ca participanți studenți ai facultăților de psihologie, asistență socială și kinetoterapie, membri ai echipei de proiect, profesori universitari și reprezentanți mass-media. Lucrul s-a desfășurat pe echipe pluridisciplinare, studenții primind sarcina de a identifica punctele forte și punctele slabe ale unui candidat intervievat de angajator pentru obținerea unui post.

Au fost atinse subiecte referitoare la experiența profesională, care pentru un proaspăt licențiat poate fi reprezentata prin stagii de practică, voluntariat sau participare la workshopuri sau cursuri de specializare. S-a discutat despre oportunitățile de dezvoltare profesională ale unui student și necesitatea practicii de specialitate care să susțină partea teoretică însușită  în facultate. În acest sens, tutorii de practică au relatat exemple din experiența personală legată de identificare unui prim loc de muncă după finalizarea studiilor și modul în care au abordat situația de inverviu de angajare.

”De asemenea, au fost prezentate activitățile prevăzute în cadrul stagiilor de practică desfășurate în centrele Fundației ”Episcop Melchisedec” Filiala Bacău, tutorii de practică vorbind despre faptul că fiecare student va avea ocazia de a cunoaște modele de terapie pentru diferite categorii de beneficiari, instrumente de lucru, de a interacționa cu beneficiari și cu specialiștii fundației” – a subliniat părintele Ciprian – Eugen Ciuche.

You may also like...