Zile duhovniceşti în Parohia „Sf. Dimitrie – Gherăieşti” Bacău

În perioada 5 – 11 august 2023 s-au desfășurat zilele duhovnicești ale parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” – Gherăiești din Protopopiatul Bacău. Astfel, sâmbătă, 5 august, credincioși veniţi de pretutindeni au întâmpinat o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Ierusalimitissa” și au înălțat rugăciuni alături de părinții slujitori.

Duminică s-a săvârșit Sfânta Liturghie, care a fost succedată în acea zi de Taina Sfântului Maslu săvârșită de părintele protoiereu Eugen- Ciprian Ciuche și un sobor de preoți. În cadrul celei de-a doua slujbe a participat și părintele Calinic Tudorache, duhovnicul Mănăstirii Parincea. Acesta a susținut o conferință despre importanța cinstirii Maicii Domnului. La finalul zilei, părintele paroh Ionuț Epure, alături de părintele slujitor, Ionuț Constantin Ciobanu, au invitat oaspeții la o agapă frățească.

Ziua de luni a început cu Sfânta Liturghie și cu rugăciuni înălțate Maicii Domnului. Spre seară s-a înfăptuit taina Sfântului Maslu, care a fost urmată de citirea acatistului Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla, după care, părintele Ionuț Constantin Ciobanu a susținut o cateheză despre viața și trăirea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla.

În a patra zi, binecuvântați de prezența reprezentării iconografice a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, s-au săvârșit Sfânta Liturghie, Taina Sfântului Maslu și Paraclisul Maicii Domnului.

Joi dimineață s-a săvârșit Sfânta Liturghie, iar după amiază acatistul Maicii Domnului.

Vineri, după Sfânta Liturghie, credincioşii şi-au luat rămas bun de la icoana făcătoare de minuni, în speranța că se vor mai reîntâlni cu ea, mulțumind părinților Ionuț Epure și Ionuț Constantin Ciobanu, pentru dragostea și jertfa de care au dat dovadă în aceste zile cu aleasă trăire duhovnicească.

You may also like...