Zile duhovnicești la Parohia „Sfinții Voievozi” CFR din Bacău

În perioada 3-5 noiembrie 2017, Parohia „Sfinții Voievozi” CFR din orașul Bacău își va serba hramul. Cu acest prilej va fi adusă spre închinare icoana relicvar cu o părticică din moaștele Sfântului Ioan Maximovici care se află în patrimoniul Catedralei arhiepiscopale „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și cu implicarea preoților slujitori ai Parohiei „Sfinții Voievozi” din cartierul băcăuan CFR din Protopopiatul Bacău se va desfășura, în contextul Anului omagial al iconarilor și al pictorilor bisericești și cu prilejul serbării hramului lăcașului de cult, un frumos program duhovnicesc destinat enoriașilor, dar și tuturor credincioșilor băcăuani. Astfel, în mijlocul comunității de credință va fi adusă spre închinare o icoană pictată cu chipul Sfântului Ioan Maximovici care conține un fragment din sfintele Sale moaște, ce se află în străvechea catedrală mușatină din Roman.

Evenimentul duhovnicesc parohial se va desfășura după următorul program:

Vineri, 03 noiembrie

Ora 17.00 – Întâmpinarea icoanei Sfântului lerarh loan având un fragment din sfintele sale moaşte;

Ora 17.30 – Taina Sfântului Maslu oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Sâmbătă, 04 noiembrie

Ora 07.00 – 09.00 – Slujba Utreniei şi Sfânta Liturghie;

Ora 09.00 – Slujba de pomenire a celor adormiți;

Ora 17.30 – 19.00 – Slujba de Priveghere (Vecernia unită cu Litia).

Duminică, 05 noiembrie

Ora 07.30 – 09.00 Slujba Utreniei;

Ora 09.00 – 11.30 – Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie oficiată de PC Arhim. Pimen Costea, vicar-administrativ eparhial, alături de un sobor de preoți (răspunsurile la strană vor fi date de către Grupul Filomelos).

(pr. Daniel Marari)

You may also like...