Zilele Parohiei „Precista” din municipiul Bacău

Cu binecuvântarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, începând de miercuri, 9 august și până marți, 15 august 2017, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Trihirussa” de la Mănăstirea Neamț va fi adusă spre închinarea credincioșilor la Biserica „Precista” din Bacău, cu ocazia prăznuirii hramului „Adormirea Maicii Domnului”.

”Zilele Parohiei Precista” vor debuta și anul acesta cu aducerea icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț. Este al 17-lea an când această icoană cunoscută și îndrăgită de credincioșii băcăuani va fi adusă din nou la Bacău, la Biserica Domnescă „Precista”. „Pentru că suntem în postul Adormirii Maicii Domnului, când fiecare credincios trebuie să-și intensifice viața duhovnicească prin post, rugăciune și fapte bune, dar și pentru a dinamiza și înfrumuseța viața spirituală a parohiei noastre, prin binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, dorim să aducem un strop de bucurie sfântă credincioșilor. Întâlnirea cu Maica Domnului, cu icoana ei, care are o harismă specială, fiind făcătoare de minuni, este ca o întâlnire cu cineva drag sufletului nostru. De aceea, invităm pe toți credincioșii băcăuani să ni se alăture pe parcursul acestui eveniment sfânt, care va culmina cu Sfânta Liturghie ce va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioachim, duminică, 13 august 2017. Manifestările cultural-religioase se vor încheia marți, 15 august 2017 cu serbarea hramului bisericii noastre”, a spus preotul Mihail Tomozei, paroh al Bisericii „Precista” din Bacău.

20160811_174848
Invitatie hram 2017 pt. site-1
afis_hram_precista_2017_var._27_iulie-1

Icoana Maicii Domnului „Trihirussa” este prăznuită pe 12 iulie, 28 iunie și 4 decembrie. Această icoană a Maicii Domnului este cunoscută sub numele de icoana Maicii Domnului „cu trei mâini”, „a Sfântului Ioan Damaschin” sau „Trihirussa”.

(Pr. Mihail Tomozei)

You may also like...