Zilele Parohiei „Precista” la Bacău

Cea mai veche biserică din Cetatea Bacăului, „Precista”, ocrotită de peste cinci veacuri de către Maica Domnului, îmbracă haină de sărbătoare în perioada 9-15 august 2019. În acest răstimp, se va desfășura cu ocazia hramului „Adormirea Maicii Domnului”, evenimentul cultural-duhovnicesc „Zilele Precistei la Bacău”.

Afi_ Precista Ultima Vers. 2019 motive populare-1
8
FB_IMG_1526612841430

Manifestările vor debuta în dimineața zilei de vineri, 9 august 2019, când după oficierea Tainei Sfântului Maslu va avea loc întâmpinarea solemnă a icoanei Maicii Domnului „Trihirusa” de la Mănăstirea Neamț, adusă la Bacău cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Ea va fi purtată pe brațe de către preoții slujitori ai parohiei și așezată apoi spre închinare în sfântul locaș, unde va rămâne până la data de 15 august.

Icoana Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa) de la Mănăstirea Neamţ este o copie după icoana de la Mănăstirea Hilandar din Muntele Athos, Grecia. A fost adusă în ţară de Sfântul Cuvios Paisie, stareţ al Mănăstirii Neamț între anii 1779-1794.

Duminică, 11 august 2019, Sfânta Liturghie va fi oficiată de IPS Ioachim, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în altarul de vară al bisericii, iar răspunsurile liturgice vor fi oferite de către Corul Psaltic „Filomelos” de la Biserica Voievodală din Borzești.

„Zilele Precistei la Bacău” se vor încheia pe data de 15 august 2019, la sărbătoarea hramului bisericii. Îi invităm pe toți credincioșii să participe la această săptămână duhovnicească, care se desfășoară sub ocrotirea și purtarea de grijă a Maicii Domnului. (Pr. Mihail Tomozei)

You may also like...