Ziua Copilului în Parohia Boteşti – Protopopiatul Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în contextul Anului omagial al satului românesc şi a Zilei internaționale a copilului, Parohia Boteşti din comuna Ungureni, Protopopiatul Bacău, în parteneriat cu Colegiul Tehnic de Comunicaţii ,,N.V. Karpen” Bacău, au organizat la Şcoala Gimnazială „Gârla Anei” o sărbătoare a copiilor desfăşurată sub deviza „1 IUNIE – o zi a copilăriei fără griji”.

WhatsApp Image 2019-06-01 at 21.28.23
WhatsApp Image 2019-06-01 at 21.24.48

Proiectul a reunit, într-o atmosferă a bucuriei vârstei copilăriei, elevi voluntari ai Colegiului ,,N.V. Karpen” din Bacău (coordonaţi cu multă dăruire de prof. Bandraburu Floarea, Mazăre Ana-Maria şi pr. prof. Bertea Iulian-Ciprian) și elevii de la nivelul primar ai Școlii Gimnaziale „Gârla Anei”, comuna Ungureni, judeţul Bacău. Activitățile au fost variate și dinamice, iar implicarea micuţilor a fost peste nivelul așteptărilor. Copiii au răspuns acestei activităţi cu zâmbete sincere, cu zeci de îmbrățișări și au făcut ca toţi cei implicaţi să retrăiască farmecul copilăriei. Toți elevii au fost premiați, oferindu-li-se daruri.

Activitatea de faţă este o continuare a parteneriatului dintre Şcoală şi Biserică, ce cuprinde în buchetul activităţilor din ultimii ani acţiuni de voluntariat, realizare de produse handmade, activităţi de cateheză, excursii etc. Astfel, în perioada pre-pascală a acestui an a fost organizată o excursie la care au participat 40 de copii din Parohia Boteşti alături de voluntari liceeni care au petrecut o zi memorabilă. (Pr. Bertea Iulian-Ciprian)

You may also like...