Ziua copilului serbată la Centrul de zi ,,Sf. Arhanghel Rafail” Holt

În după-amiaza zilei de 31mai, copiii înscrişi la activităţile Centrului de zi pentru copii ,,Sfântul Arhanghel Rafail” Holt, au avut parte de o surpriză neaşteptată cu prilejul zilei internaţionale a copilului, 1Iunie.

IMG-20180531-WA0022
sdr
sdr
dav
sdr
dav
IMG-20180531-WA0016
IMG-20180531-WA0017
IMG-20180531-WA0018
IMG-20180531-WA0020
IMG-20180531-WA0019
IMG-20180531-WA0021
IMG-20180531-WA0023
IMG-20180531-WA0024
dav

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, cei mici au avut parte de o zi diferită faţă de programul obişnuit al Centrului. Au ascultat cu interes cateheza cu titlul: ,,Unitatea familiei, expresie a unităţii Sfintei Treimi”, cateheză ce face parte din cadrul programului catehetic ,,Ca toţi să fie una în Hristos Domnul!”  cu prilejul Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi al Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Delegat din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru acţiunea cultural-catehetică de la Holt a fost părintele Daniel Ionel Marari, Inspector Eparhial în cadrul Biroului de catehizare, Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Programul catehetic ,,Ca toţi să fie una în Hristos Domnul!” face parte din Proiectul Eparhial ,,Cateheze în parohii” proiect care, se află, prin lucrarea părintelui Daniel, la a IV-a ediţie în Parohia Holt. ,,Unirea sacramentală cu Hristos este temeiul unităţii familiei creştine. În această ambianţă liturgică trebuie să se zămislească pruncii ca dar al Sfintei Treimi oferit iubirii celor doi soţi.” a fost concluzia cuvântului susţinut de părintele inspector.

La final, copiii au pictat tematic, au desenat pe asfalt şi au cântat imne patriotice şi cântări specifice bucuriei de care s-au împărtăşit. Au primit fiecare câte un pachet cu dulciuri, îngheţată şi suc din partea organizatorilor evenimentului.

Părintele Adam Iulian Vasile, coordonatorul activităţilor Centrului de zi de la Holt, a mulţumit invitatului special, părintelui Daniel Ionel Marari, domnilor şi doamnelor profesori de la Şcoala Holt şi tuturor celor care sprijină, în diverse moduri, activitatea Centrului pentru copii Holt. Centrul de zi pentru copii ,,Sf. Arhanghel Rafail” de la parohia Holt a fost înfiinţat şi sfinţit în anul 2012 de către Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului. Aici, de şase ani, se desfăşoară neîntrerupt o activitate de tip after-school, copiii făcându-şi temele, cu sprijinul cadrelor didactice implicate în proiect chiar de la înfiinţare, se serveşte zilnic o masă caldă gratuită pentru un număr de 20 de copii nevoiaşi iar activităţile catehetice, culturale şi misionare se desfăşoară după un program săptămânal prestabilit.

 ,,Beneficiem de sprijinul multor persoane cu suflet mare, de sprijinul Primăriei Letea Veche şi al domnului primar, de sprijinul cadrelor didactice, dar şi de sprijinul a diverşi sponsori şi voluntari în anumite momente mai importante ale anului. Considerăm că prin acest sprijin pe care Biserica noastră străbună, parohia noastră îl oferă, se pune umărul nu doar la propovăduirea adevărului Mântuitorului nostru Iisus Hristos ci şi la ajutorarea materială efectivă a celor ce sunt în diverse situaţii de risc (abandon şcolar, sărăcie, familii monoparentale, părinţi plecaţi în străinătate etc.),cum sunt majoritatea cazurilor copiilor înscrişi la Centrul nostru de zi.” precizează părintele paroh de la Holt, preot Adam Iulian Vasile.

You may also like...