Ziua drapelului serbată în rugăciune și cântec măiastru de nai la Valea Budului

Vineri 26 iunie 2015 – la orele înserării, pe Meteora Bacăului, Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, IPS Ioachim a oficiat slujba Sfântului Maslu, alături de un sobor de preoți veniți din toată eparhia (Bacău, Tirgu Ocna, Oneşti, Buhuşi şi Sascut) și înconjurat de mulțimea credincioșilor, mulți dintre aceștia purtând costumul tradițional românesc. Pelerinii veniți din toate colțurile eparhiei pentru sfântă rugăciune şi binecuvântare, au adus cu ei şi Steagul României în semn de cinstire a Zilei Drapelului Național.

img-20150626-wa0018
img-20150626-wa0021
img-20150626-wa0023
maf3013-1600×1080
slujbapreotivaleabudului

Pe crucea înaltă de 35 de metri, care străjuiește, de pe Meteora Bacăului, întregul oraș, a fost arborat drapelul naţional precum și steagul Eparhiei Romanului şi Bacăului.

În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a explicat semnificaţia acestei zile.

“Astăzi ne-am adunat pe această colină pentru a cinsti simbolul ţării noastre care este drapelul naţional. Am socotit însemnată această Zi a Drapelului Naţional care a fost arborat pe bisericile şi în instituţiile noastre şi într-un oarecare fel şi în inimile noastre, ale celor care vibrează şi simt româneşte, dar și aici pe Crucea care străjuiește deasupra Bacăului »a explicat Înaltpreasfinţitul Ioachim

«Steagul naţional poartă aceste trei culori: roşu, galben şi albastru. Fiecare culoare are semnificaţia sa. Din punct de vedere bisericesc putem spune că ele semnifică  nădejdea, credința şi dragostea poporului român, adică virtuţile statornicite la plinirea vremii în lume de Hristos Domnul” a subliniat ierarhul.

La Mănăstirea de la Valea Budului a fost prezent şi maestrul Gheorghe Zamfir care, la invitația IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, a ținut un cuvânt de mulțumire interpretând măiastru, spre bucuria tuturor celor prezenți, câteva dintre binecunoscutele sale piese.

 

 

You may also like...