Ziua Internațională a Copilului, serbată la Parohia Holt

Cei mici, ai Parohiei ,,Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil”, Holt, au trăit momente de bucurie şi divertisment, în ajun de ziua lor, 1 Iunie 2021. Astfel, pe 31 mai, profesori de la Scoala Gimnazială din sat, dimpreună cu părintele paroh, Iulian Adam şi cu doamna preoteasă, Magda Adam, au organizat o cateheză tematică şi au desfăşurat un număr de jocuri şi activități recreative, în aer liber.

Cu binecuvȃntarea Ȋnaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, şi prin purtarea de grijă a părintelui protoiereu Eugen- Ciprian Ciuche, în Protoieria Bacău s-au organizat, în luna mai, a anului curent, cursuri de formare pentru educaţia nonformală, ateliere de instruire în vederea realizării, de către preoţi, a unor ore de cateheză interactivă. În acest sens, Ziua Internaţională a copiilor a reprezentat un prim prilej de manifestare a programului instructiv-educativ însuşit. Activitatea a început cu o rugăciune, urmată de o cateheză despre rolul şi însemnătatea prieteniei, din perspectiva vârstei lor fragede. Copiii au servit gustări şi dulciuri, pregătite prin binevoinţa unor oameni apropiaţi parohiei noastre, şi s-au antrenat, alături de părintele şi de cadrele didactice  Mirela Benedic, Ionela Solomei şi Liliana Mâncaciu, în jocuri de mişcare, distractive şi de echipă.

,,Am răspuns, cu bucurie şi entuziasm, iniţiativei părintelui Iulian de a surprinde, în formă amuzantă şi recreativă, pe copiii comunităţii noastre şi considerăm că am petrecut momente în care am redeşteptat, cu toţii, ludicul din noi.”, a mărturisit doamna profesoară de religie, Mirela Benedic.

,,Mulţumim Lui Dumnezeu pentru toate şi îi aşteptăm pe copii, săptămânal, la ora de cateheză parohială, unde nădăjduim să continuăm proiectul catehetic al Protopopiatului nostru”, a precizat părintele paroh.

(Magda Adam)

You may also like...