Ziua Internațională a Educației sărbătorită la cercul de șah Gambit al Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” Bacău

Cercul de șah Gambit al Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” Bacău a săbătorit Ziua Internațională a Educației prin două simultane de șah la care au participat 21 de copii și tineri ai cercului. Acest eveniment s-a desfășurat sub egida Proiectului Național „Șah în școală” care a asigurat premiile (cupe pentru cei doi sportivi care au susținut simultanele și medalii pentru cei mai buni jucători, precum și diplomele pentru toți participanții).

Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău a oferit tuturor celor care au luat parte la acest eveniment dulciuri (cornuri și ciocolate). Participanții au fost împărțiți în două grupe pe criteriul grupei din care fac parte, începători sau avansați și al vârstei. Evenimentul a început la ora 10:00.

Primul simultan a fost susținut de Tancău Ștefan-Alexandru care a avut de jucat cu 11 copii și tineri. Ștefan se află în topul ratingurilor interne ale membrilor cercului. Dintre cei 11, premiații sunt următorii:

Locul I (medalie de aur) – Balan Mihai (victorie);

Locul II (medalie de argint) – Vartolomei Luca ( prima remiză);

Locul III (medalie de bronz) – Bîrdan Patrik-Ianis ( a doua remiză).

Acest simultan a durat puțin peste patru ore.

Al doilea simultan a fost susținut de Dragomirescu Alexia-Ioana care a avut de jucat cu opt copii. Ioana are cel mai bun rating intern dintre fete. Dintre cei 8, premiații sunt următorii:

Locul I (medalie de aur) – Mastacan Miruna (victorie);

Locul II (medalie de argint) – Gumeniuc Vlad-Andrei (a pierdut după cel mai lung joc);

Locul II (medalie de bronz) – Ghici Giulia-Ștefania (a pierdut după al doilea cel mai lung joc).

Acest simultan a durat aproape două ore. La ora 11:00 toți participanții și-au completat energia cu câte un corn. După ce s-a încheiat acest simultanul Ioanei, copiii care au jucat cu aceasta au ieșit în curtea bisericii și s-au jucat cu mingea.

(Daniel M.)

You may also like...