Ziua internațională a persoanelor cu sindrom Down evocată în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Marți, 21 martie, ora 14.30, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, un sobor de preoți a săvârșit slujba Sfântului Maslu la sediul Asociației Persoanelor cu sindrom Down din municipiul Bacău. Activitatea face parte din cadrul Programului Social Eparhial ”Bolnav am fost și M-ați cercetat”, implementat de Sectorul Social Filantropic, pentru a aduce persoanelor bolnave mângâiere și întărire în suferință.

img-20170321-wa00231
img-20170321-wa00681
img-20170321-wa00731

Întâlnirea în comuniune de rugăciune și dragoste creștină a fost prilejuită totodată de evocarea Zilei internaționale a persoanelor cu sindrom Down, respectiv 21 martie. În anul 2005 s-a atras pentru prima dată atenția în lume, asupra problemelor și nevoilor persoanelor cu sindrom Down. Este vorba despre o boală care a fost descrisă pentru prima oară în anul 1866 de către doctorul englez John Langdon Down, această maladie genetică cromozomială afectând un copil din o mie la nivel mondial.

”Mesajul pe care dorim să-l transmitem persoanelor cu sindrom Down este acela că suntem alături de cei afectați de această dizabilitate, și depunem eforturi de a conștientiza pe ceilalți membrii ai comunității în legătură cu faptul că aceste persoane sunt o prezență benefică pentru societate, fiind sociabili și foarte liniștiți. De asemenea, conform învățăturii noastre ortodoxe, vedem în persoana unui semen afectat de acest sindrom, chipul lui Hristos care ne arată o ființă capabilă să primească dragostea celor din jur, și mai ales, să ofere necondiționat dragostea celorlalți semeni. Acești semeni pot desfășura activități lucrative, participă la evenimente culturale sau sportive, pot realiza obiecte artistice etc, contribuind astfel la dezvoltarea societății din care fac parte, fapt pentru care trebuie sprijiniți”, a declarat Pr. Ciuche Eugen Ciprian, coordonatorul proiectului.

You may also like...