Protoieria Bacău alături de Agenția Națională Antidrog de Ziua Mondială împotriva consumului de tutun

Miercuri, 31 mai 2023, de Ziua Mondială împotriva consumului de tutun, Agenția Națională Antidrog – filiala Bacău, a derulat o amplă acțiune de prevenire și conștientizare a pericolului acestor stupefiante, precum și de promovare a alternativelor sănătoase și morale care pot înlocui un astfel de viciu. Alături de inițiativa aceasta, pe lângă mai multe instituții băcăuane,  a fost și Protoieria Bacau, ca partener în demersurile Agenției de minimizare și stopare a fenomenului consumului de substanțe nocive, atât în rândul tinerilor, cât și în cel al adulților. 

Acțiunea s-a derulat începând cu orele 16:00 în parcul „Mircea Cancicov” din Bacău, acolo unde timp de patru ore Protoieria Bacău a avut un stand de informare și susținere a acestei cauze. Prin intermediul Biroului de Asistență Socială al Protoieriei Bacău reprezentat de către părintele Răzvan-DImitrie Radu și cu ajutorul asistenților sociali de la Parohia „Sfântul Dumitru –  Narcisa” (doamna Felicia Bârdan), Parohia „Sfinții Apostoli” (domnișoara Carla Pișcu), Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” (doamna Diana Bulmoagă), precum și a mai multor preoți de la parohiile urbane, standul instituției clericale a oferit o perspectivă duhovnicească asupra păcatului comis prin actul de consum și a lansat o provocare trecătorilor prin a primi un fruct dacă aceștia renunță la consumul de tutun. 

Tot acum, Protoieria Bacău a mediatizat în rândul cetățenilor și faptul că în cadrul instituției se află acreditat un Centru de Consiliere și Sprijin pentru adicții, acesta fiind susținut cu ajutorul celor 20 de preoți, deveniți prin intermediul unui curs autorizat ANC, consilieri în domeniul adicțiilor. Pe viitor, Biroul de Asistență Socială al Protoieriei Bacău dorește Licențierea acestui serviciu pentru o mai bună aplecare asupra acestei problematici. 

Această acțiune se înscrie în demersul Protoieriei Bacău de a aduce un plus valoare în comunitatea băcăuană prin susținerea cauzelor sociale care trag un semnal de alarmă cu privire decăderea ființei umane în consumul de stupefiante sau în practicarea unor activități neconforme cu buna orânduire socială. 

You may also like...