Ziua Națională a fost sărbătorită în Comuna Berești-Bistrița din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, vineri 1 Decembrie 2023, începând cu ora 12:00, la Troița închinată Eroilor Neamului din satul Berești-Bistrița, s-a sărbătorit Ziua Națională a României, la împlinirea a 105 ani de la Marea Unire din 1918.         

Sărbătoarea a debutat cu săvârșirea slujbei de Te-Deum de către preoți slujitori în comuna Berești-Bistrița, urmată de pomenirea eroilor neamului.

Momentul cultural-artistic a fost susținut de către elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Borcea” din localitate, coordonați de doamna  Învățătoare  Camelia Mihaela Dordea și doamna Învățătoare Popa Elena, care au rostit poezii și au interpretat cântece patriotice. Domnul Prof. de Istorie Coadă Sorin  a completat auditoriului cunoștințele istorice despre momentul mult așteptat de români de-a lungul secolelor, și anume unirea tuturor românilor într-o singură țară și sub un singur conducător .

Ca în fiecare an cu această ocazie, Dl. Primar Ionel Alcaz al comunei Berești-Bistrița, prezent la acest eveniment, a felicitat  patru familii din comuna noastră care au împlinit 50 de căsătorie, familii care reprezintă un exemplu viu pentru ceea ce înseamnă importanța căsătoriei și a sprijinului reciproc dintre soți pe parcursul vieții.        

Ctitorii troiței, fam. Popa Mihai și Lucica  au fost de asemenea prezenți, ca în fiecare an, și au împărțit bunătăți celor prezenți, în memoria eroilor neamului.

You may also like...