Ziua Naţională a României sărbătorită la Biserica Precista din Bacău

Numeroși credincioşi au participat duminică, 1 decembrie 2019, de sărbătoarea Zilei Naţionale a României la Sfânta Liturghie oficiată cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Biserica „Precista” din Bacău.

6
1
2
3
4
5
8

Cu acest prilej au fost pomeniți cu recunoștință și prețuire eroii neamului, cei jertfiți pentru apărarea credinței și a patriei. Pomenirea lor din generație în generațiere prezintă o adevărată „cultură a sufletului românesc”, care simte și crede că iubirea este mai tare decât moartea.

A urmat apoi, după Sfânta Liturghie slujba de Te Deum oficiată de soborul de preoţi al parohiei, mulţumind astfel lui Dumnezeu pentru binefacerile oferite poporului roman în cei 101 ani trecuţi de la Marea Unire din 1 decembrie 1918, când s-a împlinit visul măreţ al românilor din toate provinciile istorice de a se uni într-o singură ţară.

S-a dat citire apoi mesajului Părintelui Arhiepiscop Ioachim, intitulat „Domnul să ocrotească România și pe români, păstrându-i în unitate de neam și de credință”, alcătuit special pentru această zi măreață și sfântă.

Sărbătoarea s-a încheiat cu intonarea imnului naţional şi a cântecelor patriotice pregătite de strana bisericii. (Pr. Mihail Tomozei)

You may also like...