A avut loc slujba de hirotesie a noului protopop de Onești

IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim s-a aflat sâmbătă, 12 martie 2016, în mijlocul preoților și credincioșilor din Protopopiatul Onești pentru a oficia slujba de hirotesie a noului protopop al Protoieriei Onești, pr. Ioan Bărgăoanu. 

ATT_1443172084421_20150924_153648
intampinare_onesti
intampinare_onesti2
onesti_1

Ziua a început cu oficierea slujbei Sfintei Liturghii, sub protia părintelui Arhim. Andrei Ioniță, mare eclesiarh al Catedralei arhiepiscopale din Roman, înconjurat de un sobor de preoți din Protopopiatul Onești, în Biserica “Sf. Simeon Noul Teolog” din Mănăstirea Cașin, singura biserică din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului închinată sfântului pe care l-am prăznuit astăzi. Părintele protopop Costică Busuioc, alături de ceilalți părinți protoierei din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a fost prezent la ceremonia de hirotesie. 

După încheierea Sfintei Liturghii, la sosirea IPS Parinte Arhiepiscop Ioachim soborul preoților și mulțimea credincioșilor au participat la ceremonia de investire a noului părinte protopop. Părintele consilier Alexandru Zamfir a dat citire deciziei de investire a pr. protopop Ioan Bargaoanu, începând cu data de 1 martie 2016, făcând cunoscute atribuțiile pe care le are protopopul.
În continuare, IPS Părinte Ioachim a oficiat slujba de hirotesie întru protoiereu a pr. Ioan Bargaoanu, paroh al parohiei Manastirea Casin II. In cuvantul rostit cu aceasta ocazie, IPS Parinte Arhiepiscop Ioachim a spus: “Evenimentul de astazi se integreaza in viata dinamica a Bisericii. In calitatea sa de institutie, Biserica are o administratie si functioneaza dupa un regulament specific. Organizandu-se in maniera divino-umana ea are drept scop adunarea in comuniune a credinciosilor in Corabia mantuirii.”
In continuare, ierarhul a explicat schimbarea facut la nivelul conducerii Protopopiatului Onesti: “Doresc sa ii multumesc in mod solemn pr. Ctin Alupei pentru modul in care pana acum si-a implinit misiunea de protopop: cu abnegatie. De aceea, pr. Alupei a primit o alta ascultare, in cadrul unui nou sector infiintat la Centrul eparhial de la Roman, care are drept atributie coordonarea evenimentelor cultural-religioase care se vor organiza la nivelul intregii tari, in anul 2018, la implinirea a 100 de ani de la incheierea Primului Razboi Mondial.”
Alegerea părintelui protopop Ioan Bârgăoanu, a arătat chiriarhul în cuvântul rostit cu această ocazie, se datorează faptului ca el “a dovedit ca a inteles ce inseamna sa faci misiune intr-o lume aflata in permanenta schimbare. Părintele Ioan Bărgăoanul este un om tânăr, activ, dar si un om al reflectiei.”
In cuvantul rostit in final, pr. Protopop Ioan Bargaoanu a multumit pentru increderea aratata si pentru sustinere, exprimandu-si emotiile simtite in aceste momente: “Responsabilitatea pe care am primit-o este mare, demnitatea la care am fost chemat astazi este o mare responsabilitate, pentru sufletele preotilor din zona Onestiului. Pentru a conduce aceasta protoierie este nevoie sa fiu ajutat de catre fiecare preot in parte, acolo unde IPS Voastra i-ati randuit spre a-si implini chemarea.”

Slujba de astăzi a fost infrumusetata de multimea copiilor in straie populare si a credinciosilor din zona veniti sa participe la evenimentul hirotesiei preotului paroh ca protopop în chiar ziua de praznuire a Sfantului Simeon, Noul Teolog, unul dintre ocrotitorii bisericii din parohia Manastirea Casin II, Protopopiatul Onesti. (Mioara Ignat)

You may also like...