Ajutor pentru bătrâni din partea credincioșilor parohiei „Sf. Gheorghe” Bacău

În săpătămâna premergătoare conferinței susținute pe 7 decembrie de prof. univ. dr. Nicu Gavriluță și pr. Ilarin Mâță, credincioșii parohiei „Sf. Gheorghe” din Bacău, la inițiativa preoților parohiei – pr. Gheorghe Cirica, pr. Ciprian-Ioan Ignat și pr. Constantin Gherasim – au donat alimente, produse de îngrijiri și bani către Asociația „Sf. Voievod” Ștefan cel Mare de la Hârja. Colecta, însă, s-a prelungit pe tot parcursul lunii decembrie, venind și în sprijinul a 30 de bătrâni singuri sau cu o situație materială precară din parohia băcăuană, care, pe 22 decembrie, au primit un pachet cu alimente pentru masa de Crăciun.

 
daruri_batrani2
daruri_batrani3
donatie_5
donatie_7
donatie_frigider
donatie3

Credincioșii băcăuani au răspuns astfel îndemnului IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim de a organiza un proiect eparhial destinat sprijinirii copiilor și bătrânilor aflați în grija Bisericii în cadrul Așezământului social-filantropic „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja. Proiectul, derulat sub această formă din luna septembrie a anului curent, constă în lansarea unei campanii de strângere de produse de curățenie, scutece de unică folosință pentru adulți și alimente neperisabile necesare pentru prepararea hranei beneficiarilor serviciilor oferite prin intermediul Asociație „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”: 105 de vârstnici instituționalizați, 20 de copii și 20 de bătrâni îngrijiți la domiciliu. Nu au fost uitați nici bătrânii parohiei „Sf. Gheorghe”, care, în prag de Crăciun, pe 22 decembrie, au primit din partea parohiei pachete care conțin: carne de pui, cașcaval, pâine, fructe ș.a.

Deși periodic, cu precădere în perioada posturilor mari de peste an, în parohiile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului s-au organizat colecte pentru beneficiari, la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja cu greu se face față cheltuielilor lunare, care se ridică la aproximativ 200.000 de lei. De aceea, orice sprijin și oricând este oferit este bine-venit.

La îndemnul preoților slujitori, din partea parohiei Sf. Gheorghe din Bacău au fost oferite Asociației de la Hârja: 155 l de ulei,120 kg de făină de grâu,42 kg de mălai, 110 kg de zahăr, 80 kg de orez, conserve de pește, de roșii, de fasole, de mazare și de ciuperci, dar și paste, măsline și fasole boabe, cărora li s-au adăugat scutece de unică folosință pentru adulți, pastă de dinți, săpun, pături, detergenți, chiar și un frigider!

La finalul colectei, părintele Ciprian-Ioan Ignat, secretar eparhial și slujitor al Bisericii băcăuane, a declarat: „Mulțumim tuturor credincioșilor care, în perioada aceasta a Postului Nașterii Domnului, au răspuns apelului nostru si au dăruit din puținul lor, cu toată dragostea, un mic ajutor pentru Așezământul de bătrâni de la Hârja! Mă fac și purtătorul cuvintelor Părintelui Ilarion Mâță, coordonatorul acestui așezământ, care, a transmis mlțumirea, aprecierea și recunostinta sa pentru colecta de produse alimentare și de igienă pe care le-am oferit!
Îndemnăm pe toți cei care au posibilitatea să ofere, oricând și sub orice formă, ajutorul lor către cei aflați în grija Bisericii la Hârja.
Dumnezeu să răsplătească tuturor pentru bunăvoința și dragostea arătate față de cei aflați în nevoi!”

Menționăm că eventualele donații financiare sunt folosite cu precădere în sprijinul copiilor și tinerilor beneficiari ai centrului de zi, pentru care se achiziționează rechizite, haine și încălțăminte sau se acordă burse pe parcursul întregului an școlar. Pentru cei care doresc să sprijine și sub această formă este deschis contul RO90RNCB0030128065570001 – BCR Onești. Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul oficial al Asociației „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, în secțiunea Donează (http://caminharja.ro/doneaza/).

You may also like...