Cerc pastoral la parohia Fundu Tutovei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, luni13 noiembrie 2017, preoţii Cercului Pastoral nr. 1 ,,Buna Vestire” s-au ȋntrunit la parohia ,,Izvorul Tămăduirii” și ,,Sf. Cuv. Parascheva” din localitatea Fundu-Tutovei, comuna Plopana, județul Bacău.

IMG-20171113-WA0017
IMG-20171113-WA0011
IMG-20171113-WA0014
IMG-20171113-WA0015
IMG-20171113-WA0018
IMG-20171113-WA0031

Ziua de 13 noiembrie, pentru credincioșii ortodocși, are o bucurie aparte, deoarece, ȋn această zi este prăznuit Sf. Ioan Gură de Aur (Hrisostom) una dintre cele mai importante figuri ale patrologiei creștine, considerat sfânt în Biserica de Răsărit și în Biserica de Apus, care îl venerează cu titlul de “doctor al Bisericii”.

Preoţii participanți sub protia părintelui protopop Costică Busuioc au săvârșit Sfânta Liturghie, după care au oficiat slujba Agheasmei celei mici. Credincioșii aflați la slujbă s-au rugat dimpreună cu preoții slujitori ȋntr-o atmosferă aparte, simțindu-se parcă prezența harică a Sfântului Ioan Gură de Aur ȋn frumoasa biserică de lemn din localitatea băcăuană Fundu-Tutovei, care a fost construită între anii 2009-2011, fiind sfințită în luna octombrie a anului 2011 de către actualul părinte Arhiepiscop Ioachim.

La finalul ȋntrunirii, cuvântul de ȋnvățătură a fost rostit de către părintele Costică Busuioc, acesta evidențiind importanța acestei zile de prăznuire a Sfântului Ioan Hrisostom, scoțând ȋn evidență bunătatea și evlavia bunilor enoriași care ajută și susțin constant pe părintele paroh la bunul mers administrativ-duhovnicesc al comunității ortodoxe. A fost apreciată activitatea frumoasă desfășurată de tânărul preot în dor câteva luni de la instalare.

Pe lângă reparațiile de întreținere efectuate de curând la soclul lăcașului de cult, a fost amintit și faptul că biserica a fost dotată de curând cu o centrală electrică proprie pentru a deservi  la încălzirea pe timp de anotimp rece. De altfel, s-a amintit și faptul că dorința credincioșilor, este de a ridica pe viitor o casă parohială precum și înființarea unui cimitir propriu ȋn localitate, cu implicarea și coordonarea parohului, precum și derularea unor cursuri de after school la școala din localitate.

După cuvântul protoiereului Costică Busuioc, preotul paroh Bogdan-Marian Antohi, a mulțumit tuturor credincioșilor pentru susținere dar și preoților pentru prezență și împreună slujire.

( pr. Augustin Cârlan )

You may also like...