Cinste adusă Eroilor în Parohia Berești-Bistrița I, Parohia Traian și Parohia Dumbrava din Protoieria Bacău

„Înalțarea Domnului” a fost serbată la parohia Berești-Bistrița I unde sub protia părintelui paroh Popa Ionuț și în colaborare cu cadrele didactice ale Școlii „Vasile Borcea“ din Berești desfășurându-se o activitate închinată cinstirii eroilor neamului.

Dupa participarea enoriașilor la Sfânta Liturghie și ascultarea cuvântului evanghelic, cei mici au susținut un mic recital de cântece și poezii închinate acestei sărbători, tuturor celor prezenți iar mai apoi, alături de oficialitățile locale au presărat flori și închinăciuni ca semn al recunoștinței. La final toți copiii au fost răsplătiți cu bunătăți specifice zilei și au fost felicități pentru implicarea de care au au dat dovadă în acest proiect.

Aceeași bucurie a sărbătorii au simțit-o și enoriașii Parohiei Traian care după Sfânta Liturghie au participat la Trisaghionul săvârșit spre pomenirea Eroilor Neamului. Cu acest prilej, părintele Gavril Trofor le-a vorbit credincioșilor despre cele două evenimente ale zilei, Înălțarea Domnului și cinstirea Eroilor. La Monument au fost prezenți alături de enoriași și primarul localității.

Și în Parohia Dumbrava din Protopopiatul Bacău, în ziua cea mare a Înălțării Domnului Hristos cu Trupul înviat de-a dreapta Tatălui, în Sfânta Treime, s-a sărbătorit Ziua Eroilor Neamului. Din anul 1920, în România sunt cinstiți în mod special cei care s-au mucenicit pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru demnitatea și libertatea noastră.

Enoriașii împreună cu preotul paroh Daniel Dumitru Bumbea, după Sfânta Liturghie au întâmpinat în curtea bisericii oficialitățile locale conduse de domnul primar Norocel Ciubotaru, care-au depus Coroană de flori în cinstea eroilor, la Sfânta Cruce de la intrarea bisericii. Apoi au săvârșit slujba specială de pomenire a Martirilor Neamului Românesc, s-au binecuvântat ofrandele și s-a respectat tradiția sfântă a ouălor roșii, simbol al credinței în Înviere și viața cea veșnică!

 

You may also like...