Concertul caritabil „Inimă de mamă” – Arena Mall Bacău, ediţia a III-a

Protopopiatul Bacău şi Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” au organizat joi, 8 Martie 2018, la Complexul comercial Arena Mall Bacău, începând cu ora 17.30, cea de-a III-a ediţie a concertului caritabil din cadrul proiectului cultural şi social-misionar intitulat „INIMĂ DE MAMĂ”.

DSC_0046
DSC_0023
DSC_0044
DSC_0071
DSC_0080
DSC_0108
DSC_0116
Spectacol 8 Martie-3
Spectacol 8 Martie-10
Spectacol 8 Martie-11
Spectacol 8 Martie-23
Spectacol 8 Martie-28
Spectacol 8 Martie-33
Spectacol 8 Martie-35
Spectacol 8 Martie-37

Acest proiect se desfăşoară al treilea an consecutiv cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, cu sprijinul Protoieriei Bacău, cu implicarea preoţilor Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” şi ai Capelei „Sfântul Apostol Andrei” Arena Mall, părintele paroh Aurel Cîrlan, părinţii slujitori Marian Gliga şi Mihai-Flavius Balaban, dar şi prin bunăvoinţa domnului Ovidiu Budeanu, cel care a pus la dispoziţie acest spaţiu generos din cadrul Complexului Comercial Arena Mall din Bacău.

În deschidere a evoluat grupul vocal al Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” Bacău, coordonat de către domnul profesor Mugur Nicolae Neuman, alcătuit din elevi ai Şcolii Gimnaziale „Mihai Drăgan” din Bacău. Ei au încântat sufletele celor prezenţi cu o suită de cântece alese special pentru a evidenția sărbătoarea Mamei şi dar şi ,,Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”.

A urmat un grup de tineri instrumentişti talentaţi, elevi ai Colegiului Național de Artă ,,George Apostu” din Bacău, care formează cvartetul „Blue”. Ei sunt Andreea Duma, Anastasia Văcaru, Antonia Solomon şi Tiberiu Ghidu, coordonator fiind domnul profesor Codrin Stan. Deşi sunt în această formulă doar de un an, au participat la numeroase evenimente culturale şi doresc să continue studiul în domeniul muzicii. Cuvântul care îi caracterizează este perseverenţa.

Cel de-al treilea moment artistic a fost interpretat de către tânărul Ştefan Alexandru Negru, în vârstă de 16 ani, elev în clasa a XI-a a Colegiului Național de Artă ,,George Apostu” din Bacău. Are un palmares bogat, laureat a numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale din care vom aminti doar două dintre cele mai recente premii: câştigător al trofeului festivalului internaţional „Mărul de aur”, Bacău – 2017 şi premiul special „Maria Peter” în cadrul festivalului naţional „Pană de păun”, Bistriţa Năsăud – 2017. Cântecele sale au fost acompaniate de cvartetul „Blue”.

În încheiere, pe scenă a evoluat tânărul interpret Emanuel Vasile Munteanu, în vârstă de 17 ani, elev în clasa a XI-a la Seminarul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman şi cântăreț de strană la Capela „Sf. Apostol Andrei”, Arena Mall Bacău. A început să cânte muzică populară în anul 2008, iar in anul 2015 a absolvit Şcoala Populară de Arte şi Meserii, în clasa canto a îndrăgitei interprete de muzică populară Maria Şalaru. A participat la numeroase concursuri și a câștigat premii importante, între care Marele trofeu al festivalului „Dor de cântec românesc” 2013 – Buzău, Marele trofeu al festivalului „Bobocel de la Bacău” – 2015, premiul I la Festivalul de muzică populară din Oneşti – 2015 şi multe alte premii, cel mai recent fiind premiul al II-lea la Festivalul Folcloric „Dan Moisescu”, Topalu-Constanţa 2017.

La finalul concertului, părintele Costică Busuioc, protoiereu al Protopopiatului Bacău a elogiat în cuvântul său fiinţa cea mai dragă, mama, evidențiind rolul deosebit al femeilor în viaţa bisericii şi în viaţa de familie, subliniind faptul că alaturi de mamă copilul îşi uneşte pentru prima dată mânuţele în faţa icoanelor şi descoperă lumea binecuvântată a rugăciunii, dialogul sincer şi curat cu Dumnezeu.

Părintele Aurel Cîrlan, parohul Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi”din Bacău în cuvântul de final a mulţumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului pentru înalta binecuvântare, părintelui protoiereu pentru prezenţă şi sprijinul acordat şi gazdelor, domnului Ovidiu Budeanu şi mamei sale Maria Budeanu, pentru generozitatea de care dau dovadă, ei fiind şi ctitori ai Capelei „Sf. Ap. Andrei” din cadrul Complexului comercial Arena Mall, aflată în grija misionară şi pastorală a Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău. De asemenea, a mulţumit tinerilor interpreţi şi profesorilor coordonatori, tinerilor din A.S.C.O.R. filila Bacău, prezenţi împreună cu părintele coordonator Justinian Cimpoeru şi tuturor celor care au răspuns invitației de a participa la un eveniment special pentru oraşul Bacău, concertul caritabil „Inimă de mamă”, ajuns la ediţia a III-a.

Tinerii participanţi au oferit doamnelor, domnişoarelor şi tuturor mamelor prezente în Arena Mall, flori, iconiţe, un pliant cu poemul „Inimă de mamă”, scris de către IPS Părinte Ioachim şi foaia parohială „Cuvânt Ziditor” a Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” din Bacău.

Reamintim faptul că fondurile şi bunurile materiale strânse în urma acestui concert caritabil vor fi folosite, ca şi în anii precedenţi, pentru a oferi o mângâiere mamelor, nou-născuților şi copiilor bolnavi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

You may also like...