Concursul Național Catehetic „Biserica-familia românilor de pretutindeni” la Parohia Fundeni

Cu binecuvântarea Ȋnaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în zilele de 30 ianuarie la filia Chiticeni, și de 2 februarie la parohia Fundeni, au debutat activitățile Concursului Național Catehetic 2021 ,,Biserica – familia romanilor de pretutindeni”. Astfel, s-au stabilit principalele teme și activități ale proiectului, desemnandu-se totodată și coordonatorii pentru fiecare atelier de creație.

,,Atelierele de creație stabilite sunt: fotografie, poezie, pictura, tradiție și un documentar de scurt-metraj. S-a înființat și un grup de ajutor social (ajutorare bătrâni şi copii fară posibilități materiale). Proiectul se adresează copiilor cu vȃrsta între 7 şi 18 ani din cadrul parohiei, dar și grupurilor cateheice de tineri din parohiile cu care suntem în parteneriat în țară și în diaspora, preoților coordonatori de grup catehetic, preoților coordonatori și Cercurilor Pastorale  dar şi altor educatori creștini.” a declarat părintele paroh Alexandru Croitoru.

Ca o primă activitate din cadrul Concursului de anul acesta, părintele a susținut cateheza „Rolul şcolii și al Bisericii în formarea copiilor” iar la final, s-au împărțit iconițe şi dulciuri tuturor celor prezenți.

(Pr. A. C.)

You may also like...