Continuarea demersului social-filantropic „Bucurie în Filantropie” în Parohia Luncani

Sâmbătă, 13 martie 2021, în Parohia „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Luncani, com. Mărgineni, jud. Bacău, s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, activitatea social-filantropică intitulată „Bucurie în Filantropie”, secțiune a Proiectului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”.

Urmare a cuvântului de învăţătură ţinut de părintele Adrian Grigoraș, în cadrul cadrul Sfintei Liturghii din Duminica Înfricoșătoarei judecăți (a Lăsatului sec de carne), în care a fost explicată întrebarea „Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță și nu Ți-am slujit?”, oameni mărinimoși și credincioși, au luat inițiativă la îndemnul părintelui și au organizat o colectă de haine, alimente și jucării, care au fost direcționate către o familie cu o situație materială precară.

Scopul acestei acțiuni social-filantropice, acela de a se materializa în fapte concrete învățăturile Sfintei Evanghelii, a fost atins și încununat de succes prin prisma lacrimilor de bucurie a beneficiarilor. În același timp, acțiunea în sine devine un exemplu viu pentru restul credincioșilor din parohie.

În speranța și credința că astfel de acțiuni nu vor rămâne solitare, părintele Adrian Grigoraș, în cuvântul din Duminica izgonirii lui Adam din Rai (a Lăsatului sec de brânză) a mulțumit Înaltpreafințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvântare, familiilor din parohie pentru inițiativă și mărinimie, dar și copiilor voluntari pentru implicare.

(Pr. A.G.)

You may also like...