Control oftalmologic gratuit pentru 22 de credincioși din Parohia Valea Caselor

La inițiativa părintelui paroh Liviu Dănilă și cu sprijinul Asociației Ovidenia, joi, 8 aprilie 2021 credincioșii care și-au manifestat dorința, au putut beneficia de un control oftalmologic gratuit. Alături de părintele și de asociație au fost cei de la Optic Clar Medical care au pus la dispoziție cabinetul mobil și toată bunăvoința lor pentru ca acești oameni să aibă parte de un control profesionist și corect.

Pe viitor, toți enoriașii parohiei vor beneficia de acest control, dacă vor dori și mai mult decât atât, tot astăzi, părintele a identificat beneficiari din comunitate care vor avea parte de un serviciu de îngrijire a vârstnicilor la domiciliu. În timpul controlului oftalmologic, lucrătorul social din cadrul Asociației Ovidenia a discutat cu câțiva credincioși care s-au arătat bucuroși în a fi voluntarii ce vor fi formați și instruiți pentru a ști să acorde acest serviciu vârstnicilor.

Această inițiativă este rodul colaborării dintre parohie, care va identifica beneficiarii, Protoieria Bacău, care va sprijini financiar acest proiect după posibilități și va pune la dispoziție programe de formare pentru îngrijitori, Primăria Lipova, care va susține financiar acest demers, cabinetul medical al satului, care prin grija doamnei doctor va acorda suport medical beneficiarilor și Asociația Ovidenia care va oferi din expertiza și experiența acumulată în acest domeniu întrucât acest serviciu este licențiat în cadrul asociației de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

 Răzvan Dimitrie Radu – Asistent social Protoieria Bacău

You may also like...