Daruri la început de şcoală pentru copiii Centrului de zi Holt

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, din anul 2012, la Parohia Holt funcţionează un Centru de zi pentru copii cu program de tip after-school, Centrul având hramul ,,Sfântul Arhanghel Rafail”. Aici, zilnic primesc o masă caldă şi sprijin educaţional un număr de 20 de copii, cazuri sociale din comunitatea de la Holt, Radomireşti şi Siretul.

sdr
dav
sdr
dav
dav
dav
sdr
dav
dav
dav
dav

Anul acesta, al 7-lea de activitate, la începutul şcolii, cei mici au primit rechizite şi dulciuri din partea unor persoane cu suflet mare în cadrul proiectului eparhial ,,Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi!”. Profesorii voluntari ai şcolii Gimnaziale Holt au întocmit listele cu copii, listele cu profesorii de serviciu şi au amenajat, împreună cu personalul voluntar de la Centrul de zi, spaţiul sălilor de clasă, pentru ca elevii să înceapă în condiţii optime activităţile în instituţia social-filantropică.

,,Am avut bucuria ca la deschidere să avem în mijlocul nostru şi pe domnul primar al comunei Letea Veche, dl. Dochiei Petru care ne-a sprijinit şi ne sprijină în acest demers, pe doamna director a şcolii Gimnaziale Letea Veche, d-na Custură Mihaela, pe domnul profesor coordonator al Şcolii Holt, domnul Grigore, precum şi pe alţi invitaţi care au fost mereu alături de aceşti copii. Le mulţumim tuturor şi Dumnezeu să binecuvinteze începutul noului an şcolar cu har cu şi rezultate frumoase.” a precizat părintele Iulian Adam, coordonatorul activităţii Centrului de zi Holt.

La festivitatea de deschidere s-au sfinţit sălile de clasa, s-au citit rugăciunile de început de an şcolar iar copiii, la final, au primit cu mare bucurie darurile  pregătite din vreme de organizatori.

(Pr. Iulian Adam)

 

You may also like...