Examen de capacitate preoțească la Centrul eparhial din Roman

Un număr de șase tineri teologi au luat parte pe 27 martie 2017 la examenul de capacitate preoțească desfășurat la Centrul eparhial de la Roman.

img_20170327_131246 (1)
img_20170327_131234

La Centrul eparhial de la Roman, dar şi în sala de conferinţe a Fundaţiei “Episcop Melchisedec” s-a desfăşurat pe 27 martie a.c., examenul de capacitate preoţească, sesiunea de primăvară, pentru tinerii teologi din Eparhia Romanului şi Bacăului, care doresc să urmeze slujirea preoțească. Cu binecuvântarea şi sub coordonarea Înaltprasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, un număr de şase tineri absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ teologic universitar, specializarea pastorală, au luat parte la această evaluare, susţinând probe scrise şi orale.

„În sala de conferinţe a Fundaţiei « Episcop Melchisedec », tinerii teologi au dat probe scrise la Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Dogmatică şi Omiletică, iar în sala de şedinţe a Centrului eparhial au avut loc probele orale la disciplinele Omiletică, Liturgică, Drept Bisericesc şi Exegeză Biblică”, a declarat preot Alexandru Zamfir, consilier administrativ în cadrul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

La final, tinerii candidați au avut o întâlnire cu Înaltpreasfintitul Părinte Arhiepiscop Ioachim care, după ce a dialogat cu aceştia, le-a vorbit despre demnitatea și importanţa slujirii preoţeşti în zilele actuale, despre responsabilitate preotului şi despre lucrarea sa sfântă şi sfinţitoare într-o lume aflată înt-un continuu proces de secularizare.

(Pr. Constantin Gherasim)

You may also like...