Icoana și moaștele Sfântului Antipa – în parohia Gloduri

Cu prilejul sărbătoririi hramului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, în parohia Gloduri din Izvoru Berheciului, Protopopiatul Bacău, din binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost adusă icoana cu moaștele Sfântului Antipa de la Mănăstirea Calapodești, în mijlocul comunitații păstorite de părintele Albu Simion Bogdan, celebrând totodată și Anul Omagial al Mănăstirii și Parohiei azi.

IMG_1911
IMG_1912

Satul întreg a îmbrăcat haine de sărbătoare de bucurie că în mijlocul comunității, în biserica parohială, au fost aduse sfintele moaște, sărbătoarea fiind marcată și prin participarea mai multor preoți slujitori alături de părintele paroh paroh la oficierea Utreniei, a Acatistului Sfântului Antipa și a Sfintei Liturghii.

În cuvântul său părintele paroh Albu Simion Bogdan a mulțumit ”Înaltpreasfințitului Ioachim pentru bucuria făcută comunității întregi prin acordarea arhiereștii binecuvântări de a avea în mijlocul nostru icoana cu Sfintele moaște ale Sfântului Antipa de la Calapodești, atât de prețuit în Biserica Ortodoxă a Greciei dar și cea a Rusiei, însă prea puțin cunoscut la noi!” .

La eveniment au fost prezenți și părintele Busuioc Silviu – parohia Cuvioasa Parascheva Bacău, Pr. Popescu Gheorghe de la parohia Colonești, pr. Ailenei Silviu din protopopiatul Sascut și părintele Gelu, slujitor al mănăstirii Calapodești.

 

You may also like...