Întâlnirea lunară a profesorilor de Religie Ortodoxă din municipiul Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și la inițiativa părintelui Dr. Alexandrescu Adrian, inspector școlar la disciplina Religie din cadrul I.S.J. Bacău, în seara zilei de luni, 13 noiembrie, de la orele 17:00, a avut loc întâlnirea lunară a profesorilor de Religie Ortodoxă din municipiul Bacău, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parcul Cancicov.

4
3
5
1
6
2
6

Întâlnirea profesorilor s-a desfășurat într-un cadru duhovnicesc deosebit, programul debutând cu săvârșirea slujbei Acatistului Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, de către un sobor de preoți aflați sub protia părintelui Costică Busuioc, protopop al Protoieriei Bacău și delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim la acest moment de sărbătoare. Alături de părintele protoiereu, la evenimentul religios au participat și părintele Eugen Ciprian Ciuche, consilier eparhial și părintele Daniel Ionel Marari, inspector eparhial, răspunsurile la strană fiind coordonate de domnul profesor de Religie Ortodoxă, Adrian Viorel Nechita.

Întrevederea profesorilor de Religie Ortodoxă a continuat cu transmiterea mesajului de susținere al Întâistătătorului eparhiei noastre pentru activitățile derulate în cadrul disciplinei Religie, dar și cu un cuvânt introductiv referitor la însemnătatea zilei de prăznuire a marelui ierarh și părinte al creștinătății, rostit de părintele protopop Costică Busuioc, urmat de părintele inspector școlar Adrian Alexandrescu.

După acest moment a urmat susținerea unei meditații teologice, rostite de domnul profesor Lucinschi Răzvan-Constantin. Aceasta a făcut referire la misiunea dascălului creștin, ce-și desfășoară activitatea în numele Mântuitorului Hristos, indiferent de condițiile vitrege întâmpinate într-o societate tot mai secularizată și dezrădăcinată de Duhul lui Dumnezeu, în care putem supraviețui duhovnicește doar dacă rămânem neclintiți în „iubirea nebună” a lui Dumnezeu.

În ultima parte a întâlnirii, la casa praznicală a Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a urmat o mică agapă frățească, unde au fost invitați toți cei prezenți la această seară duhovnicească, moment în care părintele protopop dimpreună cu părintele inspector și părinții consilieri au generat o serie de discuții cu privire la proiectele ce vor fi derulate în viitor, în cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cu sprijinul Protoieriei Bacău și I.S.J. Bacău.

You may also like...