O săptămână alături de moaștele a 22 de sfinți, la Biserica „Sf. Ioan” din Bacău

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Sfintele moaște din Catedrala Arhiepiscopală din Roman vor fi aduse în municipiul Bacău luni, 24 august 2015, când începe seria manifestărilor din cadrul Săptămânii duhovnicești care se vor desfășura până sâmbătă, 29 august, la Parohia „Sf Ioan” din Bacău.

afis_general_0
img_8265_racla
sf_ioan_0

„Invităm pe toți credincioșii băcăuani să ni se alăture pe parcursul întregii săptămâni – atât la programul de rugăciune, cât și la manifestările culturale – răspunzând astfel îndemnului înalților ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române de a susține, consolida și dinamiza viața și misiunea parohiei și mănăstirii în societatea contemporană”, a spus pr. Marius Popescu, paroh al Bisericii „Sf. Ioan” din Bacău.

Manifestările debutează cu organizarea unui pelerinaj către Catedrala Arhiepiscopală „Sf.  Cuv. Parascheva” din Roman, de unde, cu binecuvântare IPS Arhiepiscop Ioachim, va fi adusă la Biserica „Sfântul Ioan” racla cu moaștele a 22 de sfinți, între care și o părticică din moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei. Luni, 24 august, credincioșii din Bacău, care doresc să participe la pelerinajul de aducere a sfintelor moaște sunt așteptați la ora 14.15 în fața Bisericii „Sf. Nicolae” din Bacău, unde se vor afla mijloace de transport necesare deplasării la Roman. „Punem la dispoziția credincioșilor care doresc să participe la acest pelerinaj 3 autocare – în total 150 de locuri – care vor porni către Roman, luni – 24 august, ora 14.30, din fața Bisericii „Sf. Nicolae”, ne-a informat părintele protopop.

La Roman, credincioșii, alături de pr. Costică Busuioc, protoiereu al Protopopiatului Bacău, pr. Marius Popescu, paroh la Biserica „Sf. Ioan” și ceilalți preoți însoțitori, vor participa la Slujba Vecerniei și la Slujba Acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva. La finalul programului liturgic al zilei de luni, pelerinii și preoții vor reveni la Bacău, însoțind racla cu moaștele celor 22 de sfinți ce se află în Catedrala Arhiepiscopală. Sfintele moaște vor fi depuse spre închinare în foișorul din curtea Bisericii „Sfântul Ioan”, unde se va citi Acatistul Sfinților Îngeri și al Sfintei Cuvioase Parascheva. Racla cu sfintele moaște va rămâne la Bacău până în ziua prăznuirii Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, sâmbătă, 29 august.

Pe parcursul Săptămânii duhovnicești, IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, va fi alături de credincioșii băcăuani la Biserica „Sf. Ioan”, conform programului, miercuri – la Slujba Sfântului Maslu, joi – la conferința cu tema: „Parohia și mănăstirea – două mâini, aceeași lucrare de întărire și înnoire duhovnicească a omului”, sâmbătă – la Sfânta Liturghie din ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Pentru o bună informare, dat fiind multitudinea manifestărilor duhovnicești și culturale care marchează săptămâna ce urmează, invităm credincioșii interesați să viziteze site-ul oficial al eparhiei și pagina de facebook, pentru a afla programul liturgic detaliat al fiecărei zile, cu evenimentele și implicațiile specifice acestora.

You may also like...