Ziua Internațională a copilului „În tinda Bisericii” la Parohia Berești-Bistrița II

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la invitațiapărintelui Rotaru Ștefan Ovidiu, 36 de copii cu vârste între 4 și 12ani, din satul Berești-Bistrița, au ales să petreacă Ziua lor, în spațiul Bisericii Sfinții Voievozi din localitate. Copiii au venit spre Biserică cu bucurie și nerăbdători, având în memorie frumoasele amintiri de la școlile de vară precedente.

Programul zilei a început cu o rugăciune de binecuvântare a școlarilor în Sfânta Biserică, iar apoi părintele a  creionat portretul Sf. Iustin Martirul și Filosoful sărbătorit pe 1 iunie ,

Participanții au fost împărțiți în două grupe: preșcolarii care au desfășurat un atelier de creație de porumbei din hârtie cartonată, sub îndrumarea doamnei educatoare Mădălina Solomon, și cea de-a doua grupă a elevilor din învățământul primar, coordonată de doamna educatoare Alina Măciucă și Monahia  Doroteea Ștefanache, stareța  Mănăstirii Godoncourt din Franța, care le-au vorbit, prin prezentarea unei povești populare , despre bunătate și răsplată.

Cele două ateliere au fost urmate de diverse jocuri și concursuri care au destins atmosfera.

Copiii s-au amuzat copios și  prin desenele pictate pe fețele lor de către voluntarii prezenți și anul acesta la festivitatea copilăriei, respectiv Otilia Neculea, Maria Rotaru și Iustin Popa, pentru care lucru le mulțumim deosebit.

Sărbătoriților li s-au alăturat și dna învățătoare Camelia Dordea și dna preoteasă Cristina-Diana  Rotaru, prezențe constante „În tinda Bisericii” Sfinții Voievozi.

Nu au lipsit nici desenele pe asfalt și nici feliile de pizza și deserturile care au completat jurnalul unei frumoase întâlniri.

La mulți ani copii frumoși!

You may also like...