Parohia Berești-Bistrița II a debutat Proiectul Național Catehetic al anului 2022

Sâmbătă 5 februarie a debutat la Parohia Berești-Bistrița II Proiectul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”. Participanții au fost 22 de elevi din clasa a II-a până la clasa a VI-a ai Școlii Gimnaziale „Vasile Borcea” din Beresti-Bistrița.

Părintele Paroh Rotaru Ștefan Ovidiu a susținut în cadrul proiectului o primă cateheză cu tema „Rugăciunea în viața mea „, enunțând aspecte generale despre felurile rugăciunii, despre locul și timpul potrivit , cat și despre efectele rugăciunii . Copiii au fost interesați de subiect și captivați de metodele tehnice de prezentare a catehezei, arătându-se pe mai departe dornici de parcurgerea celorlalte cateheze despre Rugăciunea Domnească din cadrul proiectului demarat.

Îi felicităm pe copii pentru entuziasmul arătat față de invitația părintelui de a participa la acest program și de asemenea pe părinții și bunicii acestora care îi încurajează să se implice în diferitele activități educativ-religioase susținute în cadrul bisericii.

Acest proiect catehetic, derulat în contextul anului omagial al importanței rugăciunii în viața bisericii și a creștinului și al anului omagial al sfinților isihaști, are menirea a aduce în lumină beneficiile și roadele pe care rugăciunea le are în viața omului, dar și de a apropia pe cei mici de acest act al rugăciunii pentru a se îndeletnici cu el ca o practică a zilei firească.

You may also like...