Centrului Catehetic pentru copii „Sfânta Muceniță Irina” a fost inaugurat la Parohia Buda-Blăgești din Protoieria Bacău

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în data de 5 mai 2022, în Parohia Buda-Blăgești a avut loc inaugurarea Centrului Catehetic pentru Copii închinat Sfintei Mucenițe Irina. Acest eveniment s-a desfășurat în prezența părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, a preoților din comunitățile învecinate, dar și a credincioșilor parohiei.

Ziua a debutat cu slujbă Aghezmei mici urmată de săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în sobor de preoți la care cei mici și cei mari au înălțat rugăciuni pentru sănătate sufletească și trupească. Prezent în mijlocul comunității din Buda-Blăgești, părintele protoiereu a evidențiat în cuvântul de învățătură, exemplul fecioarelor înțelepte din Pilda celor zece fecioare, ca model de urmat și de punere în practică în viața de zi cu zi.

Totodată părintele protopop a subliniat și apreciat frumoasa activitate a părintelui paroh Lica Vasile, care coordonează atât de bine și aplicat, activitățile centrului catehetic care de acum înainte a căpătat un caracter vădit, dar și un program săptămânal menit să ofere tinerilor activități duhovnicești și sociale care să îi formeze ca adulți responsabili, dar și ca prieteni ai lui Dumnezeu. Locația centrului nou inaugurat va fi deservită de casa de prăznuire a parohiei, recent renovată cu ajutorul enoriașilor. 

De asemenea, grupul de cataheză al Parohiei Buda-Blăgești, a susținut un moment artistic emoționant, intonând cântece din perioada pascală. În încheierea zilei, părintele paroh Lica Vasile a mulțumit tuturor pentru prezență dar și pentru implicarea în activitățile ce vor fi desfășurate în acest centru catehetic.

You may also like...