Agapă creștină cu prilejul Zilei românilor migranți la Parohia Chetriș, filia Gioseni din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pe 15.08.2023, de ziua Adormirii Maicii Domnului, Parohia Chetriș filia Gioseni a organziat un eveniment deosebit cu ocazia întoarcerii acasa a românilor care traiesc în diaspora și anume “Ziua Românilor Migranți”.

Aceasta întâlnire este la a șasea ediție ceea ce arată ca s-a creat deja o tradiție, care adună într-o frație comunitatea din Gioseni, Chetriș și alte sate din împrejurimi.

La sărbătoare au fost prezenți un număr mare de oamenei de seamă, precum și primarul din com. Gioseni, dl. Bernadin Tamaș, care a transmis un mesaj de bucurie și apreciere pentru organizarea evenimentului. În cadrul întâlnirii a fost desfășurat un concurs culinar cu participarea a 4 echipe concurente, ce s-au întrecut sa gătească bucate alese pentru consătenii veniți la aceasta agapa.

Concursul „Chef la poalele pădurii” a fost unul inedit ce a determinat ca echipele sa se întreacă pentru premiul întâi si chiar cel de excelenta, prin încercarea de a mulțumii culinar oamenii prezenți, care ulterior au votat echipa favorită. După ce s-au gustat bucatele și s-au desemnat câștigătorii, oamenii s-au luat mâna de mâna și au dansat o hora de mare bucurie.

La finalul evenimentului s-a făcut un foc de tabără pentru ca atmosfera să fie mai calda și s-au dat artificii în vederea marcării acestui eveniment frumos. Toți oamenii au plecat acasa bucuroși ca s-a reușit și în acest an să ne unim și să sărbătorim așa cum ne-am dorit, precum si cu gândul „Hristos in mijlocul nostru, este si va fi”.

You may also like...