Seniorii Parohiei Fundeni au sărbătorit Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Cu mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminică, 1 octombrie 2023, la Centrul de Socializare pentru Vârstnici „Sfântul Gheorghe Pelerinul” din satul Fundeni comuna Secuieni, în contextul Anului Omagial al pastorației persoanelor vârstnice, a avut loc activitatea social-culturală cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, pentru un număr de 45 de persoane.

Seniorii parohiei Fundeni au fost invitați la Centrul de Socializare pentru Vârstnici din Parohia Fundeni la o activitate social-culturală cu prilejul zilei de 1 octombrie – Ziua Mondială a Persoanelor Vârstnice. Preotul Alexandru Croitoru, ținând discursul de deschidere a activității, a amintit că în Sfânta Scriptură se regăsesc numeroase mențiuni cu privire la bătrânețe – valoarea și sensul acesteia:

„Anii noştri s-au socotit ca pânza unui păianjen; zilele anilor noştri sunt şaptezeci de ani, iar de vor fi în putere optzeci de ani şi ce este mai mult decât aceştia osteneală şi durere.” (Ps. 89.10 – 11)
„Bătrâneţile cinstite nu sunt cele aduse de o viaţă lungă, nici nu le măsori după numărul anilor. Înţelepciunea este la om adevărata cărunteţe şi vârsta bătrâneţilor înseamnă o viaţă neîntinată.” (Cartea înțelepciunii lui Solomon 4.8 – 9)

Domnul Munteanu Adrian, cântărețul bisericesc, licențiat în Teologie, a recitat poeziile: Rugă pentru părinți și Repetabila povară de Adrian Păunescu, Mi-e dor de tine, mamă de Grigore Vieru, Bătrânii satului de Eugen Evu și Bătrânii de Octavian Goga.

Invitatul special al evenimentului a fost domnul inginer Florin Pișcu, fost membru al Cenaclului Flacăra, care a încântat audiența cu diverse cântece potrivit alese pentru sufletul seniorilor: Săracă inima mea…, Roata vieții, Rugă pentru părinți.

You may also like...