Parohia Fundeni continuă Proiectul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”

Proiectul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” a cunoscut mai multe activități social-filantropice și misionar-pastorale în Parohia Fundeni din Protoieria Bacău.

În zilele de 10,11 și 12 aprilie s-au împărțit în satele Fundeni și Chiticeni pachete ce au conținut alimente de bază (făină, ulei, orez, zahăr, paste făinoase și conserve) pentru 17 familii defavorizate ale comunității, donate de către miluitori și binefăcători din Municipiul Bacău. De asemenea, satul Chiticeni a fost și gazda unei ample activități administrativ-gospodărești efectuate în curtea bisericii parohiale, precum: greblat, plantat flori, văruit pomi etc. la care au participat copiii satului. Tinerii ce fac parte din grupul de Sprijin Social au dus o dată la două, trei zile câte o găleată cu apă persoanelor vârstnice și neputincioase.

În încheierea activităților, luni, 12 aprilie 2021, la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”din Fundeni părintele paroh Alexandru Croitoru le-a vorbit copiilor despre Sfânta Taină a Spovedaniei și Sfânta Taină a Euharistiei. Importanța acestor două Sfinte Taine decurge din necesitatea nelipsirii lor din parcursul mântuirii omului. Iertarea păcatelor și unirea cu Hristos au fost învățăturile principale pe care le-au captat copiii de la părintele paroh.

Pr. Alexandru Croitoru

You may also like...