Împărtășire și comuniune la Parohia Gârlenii de Sus din Protoieria Bacău

Joi, 16 martie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Gârlenii de Sus a avut loc un eveniment cultural-religios amplu, cu prilejul implementării proiectului catehetic al Protoieriei Bacău intitulat „Mergând învățați toate neamurile” etapa „100 de Cateheze în Postul Mare – „Doamne și Stăpânul vieții mele”, dar și al binecuvântării lucrărilor ce s-au săvârșit prin implicarea credincioșilor după sfințirea bisericii, precum montarea unui sistem modern de încălzire, în lăcașul de cult.

Evenimentul zilei a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii a Darurilor înainte sfințite de către preoți ai parohiilor învecinate, sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche. La momentul rânduit, credincioșii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului, iar mai apoi, după terminarea slujbei, au participat la slujba Tainei Sfântului Maslu. La acest moment, clerici și credincioși au înălțat rugăciuni pentru tămăduirea bolilor sufletești și trupești, dar și pentru ca pacea lumii să se zămislească în inimile tuturor. 

După terminarea Sfintei Taine, auditoriul a fost invitat să asiste la prezentarea unei cateheze de către părintele Constantin Toma, parohul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Gârleni. Tema pe care a propus-o părintele spre ascultare și vizionare a fost „Rolul înfrânării în biruirea patimilor”. Fiind o cateheză derulată cu precădere în Postul Peștelui, aceasta a avut rolul de a purta credincioșii în înțelegerea aspectelor importante care decurg în viața omului de înfrânarea în fața poftelor lumești. Prin mijloace inedite, scurt metraje, poze și animații bine alese, părintele Toma a evidențiat atât efectele dăunătoare ale lipsei înfrânării, cât și metodele cele mai eficiente și a birui orice patimă prin rugăciune, post și stăruință în credință. 

În încheierea zilei, părintele protoiereu a transmis în cuvântul său binecuvântarea și purtarea în rugăciune a ierarhului pentru slujitorii parohiei, preoții Costel și Andrei Balaban și totodată a apreciat faptul că la Gârlenii de Sus se află o comunitate unită în același duh și aceeași simțire, care dorește ca biserica lui Hristos să nu fie lăsată uitării, aceștia mereu îngrijindu-se de toate cele necesare derulării cultului divin și activităților social-misionare ale parohiei. 

You may also like...